Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor, reţinut de DNA pentru 24 de ore

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Senatul a aprobat, miercuri, cererea procurorilor de reținere și arestare preventivă a acestuia, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

darius valcov

Darius Vâlcov a fost scos cu cătușe la mâini, miercuri, din sediul DNA, el fiind dus în arestul Poliției Capitalei, după ce a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, potrivit Agerpres.

La intrare în sediul DNA, Vâlcov a spus că nu a fost surprins de votul senatorilor.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009-2013.

De asemenea, Darius Vâlcov este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații obținute în virtutea funcțiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deținea în fapt și pe care le administra prin interpuși.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top