De trei ani pe piața clujeană, Liberty Technology Park Cluj a ajuns un proiect matur, interesant pentru potențiali parteneri internaționali

Odată cu aniversarea a trei ani de funcționare pe piața clujeană, Liberty Technology Park Cluj trece în următoarea etapă de dezvoltare. Ocupat aproape în întregime și cu rezidenți de prestigiu din zona IT, creativă, antreprenorială și medicală, parcul tehnologic inaugurat în 5 decembrie 2013 a ajuns un proiect matur, complex, tot mai interesant pentru rețele internaționale din domeniu ca potențiali parteneri.

liberty-technology-park-cluj-1

În primăvară a fost declarat cel mai inovator proiect în piețele secundare la Gala Forbes Best Office Buildings și a fost dublu nominalizat pe lista scurtă la SEE Real Estate Awards, singura competiție dedicată domeniului imobiliar din regiunea de sud-est a Europei. În vară a obținut certificarea BREEAM “Excelent” pentru corpurile corpurile D și E, dezvoltate în cea de-a doua etapă a proiectului. Liberty Technology Park Cluj este primul proiect de reconversie  din România certificat după schema “Major refurbishment” (“Renovare majoră”). La sfârșitul lunii noiembrie, și-a mai adăugat în palmares premiul pentru abordare sustenabilă în dezvoltarea unui parc tehnologic, acordat în cadrul galei Forbes Green Awards.

“La trei ani de la inaugurare, proiectul Liberty Technology Park Cluj a ajuns în faza de maturitate. De la bun început, planul nostru a fost să creăm aici o zonă unde oamenii au acces la inovații, la tehnologii, la idei și comunică între ei – atât la nivel instituțional, cât și personal. Am creat întâi ecosistemul, cu condițiile de bază, fizice: zone de birouri inter-comunicante, infrastructură. Are elemente de rezidenți maturi și diverși, care rezolvă probleme fundamentale ale industriei, care vin din domeniul dezvoltării și al serviciilor cu valoare adăugată mare. Are start-up-uri naționale și internaționale și partea de accelerator IT Spherik, unde cele două runde de accelerare de până acum au avut rezultate extrem de bune, iar acest lucru se vede din evoluția echipelor și din interesul investitorilor – practic, acceleratorul în sine a devenit un fenomen la nivel național și internațional. Ecosistemul funcționează și înseamnă, de fapt, comunicarea dintre oameni.

Urmează acum pasul următor: să le dăm acces la noutăți, tehnologii, pentru ca ei să-și îndeplinească misiunea profesională din cadrul companiei unde activează, dar și să încerce să inoveze, pe cont propriu. Acesta este planul nostru ambițios: să transformăm acest ecosistem incipient într-un veritabil centru de creație și producție. Practic, acest proiect poate schimba comunitatea. De fapt, despre asta vorbim: despre comunitate și implicarea mai profundă”, a declarat Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul Liberty Technology Park Cluj.

Liberty Technology Park Cluj, ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea, a fost lansat în 5 decembrie 2013 și a adus peste 17.000 de metri pătrați de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de peste 13 milioane de euro. Proiectul este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Printre rezidenții săi se numără Halcyon Mobile (IT), Spherik Accelerator, Siemens (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), Regal Beloit Romania (Mk), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Impact Hub (Community & Business) și, cei mai recenți, SmartUp (IT), Altran Romania și Arvato Bertelsmann (Contact centers), precum și startup-uri: Planable, SuppOffice, Primul Medic.

Mai multe amănunte pe www.libertytechpark.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top