Debut cu dreptul pentru Lobonț – “U” Cluj a câștigat derby-ul cu Chindia și a devenit noul lider în Liga 2

Universitatea Cluj a câștigat ultima reprezentație din acest an cu scorul de 3-1 (1-1) în derby-ul cu principala contracandidată la promovare, Chindia Târgoviște și a devenit noul lider al Ligii a 2-a, într-o partidă care a contat pentru etapa a 21-a.

În deschiderea meciului, artista Iulia Merca din Huedin a interpretat la microfon melodia “Treceți batalioane române Carpații”.

Iulia Sorlea, 14 ani, elevă a Liceului de muzică “Sigismund Toduță”, a interpretat imnul României, iar galeria “șepcilor roșii” a afișat o coregrafie dedicată Centenarului Marii Uniri – “Curaj, devotament, credință, toți uniși, având o singură dorință – Urmând un crez și o chemare – România Mare”.

Lovitură de cap foarte bună a lui Cordoș din șase metri la un corner executat foarte bine în careu de Ursu (11), dar portarul Chindiei a reținut fără probleme. La prima ocazie importantă la poarta Universității Cluj a venit și primul gol, Andreas Mihaiu a scăpat din marcaj și l-a învins elegant cu un șut la colțul scurt pe Dur-Bozoancă (14). 

“U” a restabilit egalitatea rapid, în minutul 37, prin Iuliu Hațiegan, care a împins o minge în poartă din careul mic după o respingere greșită în față a portarului Chindiei la șutul lui Gavra. Ocazie notabilă a oaspeților, în minutul 40, în urma unei lovituri libere din marginea careului executată de Daniel Florea, dar mingea a fost reținută de Dur-Bozoancă fără probleme.  

Repriza secundă a început cu Universitatea în ofensivă, iar golgheterul Cristian Gavra s-a înălțat foarte bine și a pus fruntea pe o minge centrată perfect în careu din corner de Ursu – BARĂ-GOL și “studenții” pregătiți de Bogdan Lobonț au preluat conducerea (2-1).

O fază periculoasă la poarta Universității a venit în urma unei bâlbâieli în defensivă, dar portarul Dur-Bozoancă a intervenit providențial și respins o minge în față la voleu spectaculos executat de Neguț (60). Faza s-a mutat la poarta cealaltă, unde Ursu a reluat dintr-un voleu lateral dreapta, dar mingea s-a dus pe lângă poartă (60). Hațiegan a irosit o bună oportunitate de a majora diferența, după ce a scăpat singur cu Popescu, dar a reluat slab de la 16 metri și portarul a respins.  (61). Jocul curge pe contre, iar Neguț a tras periculos din afara careului mic spre colțul lung, dar Dur-Bozoancă a deviat norocos (61). 

“U” Cluj o ține pe Chindia departe de poarta lui Dur-Bozoancă și încearcă să îi surprindă pe oaspeți pe contraatac. Emoțiile suporterilor clujeni nu au lipsit în finalul meciului, dar s-au risipit odată cu “dubla” lui Andrei Iuliu Hațiegan din prelungirile partidei, care a dus scorul la 3-1. 

În urma acestui succes, Universitatea Cluj încheie anul pe prima poziție, cu 44 de puncte, la egalitate cu adversara de astăzi, dar cu un golaveraj mult mai bun. 

Echipele de start:

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – A. Coman, Abrudan, Cordoș, Berci (Căpușă, min. 64) – Taub, Sepsi, Giurgiu – Hațiegan, Gavra (Ene, min. 84), Ursu (M. Coman, min. 75)

Rezerve: D. Iulian, Căpușă, Florescu, M. Coman, Hordouan, Cr. Ene, Kofi Twumasi

Antrenor: Bogdan Lobonț

Chindia Târgoviște: I. Popescu – Martac, C. Dinu (C. Stoica, min. 67), A. Dudea, D. Dumitrașcu – A. Șerban, A. Lungu, D. Novac, A. Mihaiu – Cherchez (Neguț, min. 54), D. Florea

Rezerve: M. Aioani, Rogoveanu, Manea, Neguț, Ioniță, Acasandrei, C. Stoica

Antrenor: Viorel Moldovan

Arbitrui principal: A. Antonie (București)

Asistenți F. Păunesc (Râmnicu Vâlcea) și B. Ghoerghe (București).

Cartonașe galbene: Berci (32), Taub (57), Al. Coman (67), Dur-Bozoancă (70) / A. Lungu (52), Neguț (72) 

Spectatori: 3000

Foto © Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top