Demonstrație de forță și măiestrie, într-un spectacol inedit al Școlii Populare de Artă “Tudor Jarda”

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” a pregătit în intervalul 10-14 septembrie a.c., în cadrul taberei muzicale de toamnă de la Muntele Băişorii, repertoriul unui spectacol inedit de muzică uşoară şi populară.

Spectacolul “Toamna bobocilor” s-a desfășurat imediat după încheierea taberei, la Teatrul de Stat “Aureliu Manea” din Turda și a reprezentat o adevărată demonstraţie de forţă şi măiestrie a celor 48 de artişti în devenire, de la ambele secţii muzicale, excelent acompaniaţi de experţii, corepetitorii sau instrumentiştii formaţiilor şi tarafului Şcolii de Arte.

În vederea omagierii Centenarului Marii Uniri, toate piesele de muzică ușoară prezentate au provenit din repertoriul național.

Un alt element inedit care a adus o notă de prestanţă serii muzicale de la teatrul turdean a fost și expoziţia “Lemn á la Cluj”, deschisă în foaierul aşezământului cultural și vernisată de Felicia Răcean, coordonatorul secţiilor externe de arte vizuale Turda şi Câmpia Turzii. Expoziţia reprezintă rodul artistic al cursanţilor din Turda şi Câmpia Turzii, realizat cu prilejul taberei de documentare organizate de către Şcoala de Arte în judeţul Cluj, în perioada 7 – 10 iulie a.c.

La finalul evenimentului, conducerea Școlii de Arte a oferit diplome celor care s-au implicat în realizarea acestui adevărat tur de forţă, care a durat nu mai puţin de cinci zile, istovitoare, dar cu atât mai benefice cu cât efectul muncii lor a fost apreciat la maximum de către public, bun cunoscător al celor două genuri muzicale prezentate.

Manifestarea a fost prezentată de actorul Petre Băcioiu, expertul clasei de actorie şi retorică a şcolii şi de preotul Sebastian Zăhan, coordonatorul secţiei externe de iniţiere corală Turda, din cadrul instituţiei clujene şi al Corului “Armonia”, prilej cu care spectatorii au urmărit şi un reuşit program, susţinut de coriştii turdeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top