Deputatul clujean Mircia Giurgiu vrea amenzi de până la 6.000 pentru părinţii care-şi lasă copiii sa practice jocuri de noroc

Cei care nu-i previn pe minori să se implice în jocuri de noroc riscă amenzi între 3.000 şi 6.000 lei. Nu e nimic oficial încă, este doar una dintre prevederile unui proiect de lege înaintat de parlamentarul clujean Mircia Giurgiu, fost candidat la fotoliul de primar al municipiului la alegerile locale din 2012.

„Constituie contravenţie acţiunea persoanelor care nu respecta protecţia minorilor pentru prevenirea accesului acestora la jocurile de noroc şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei”, arată proiectul de lege înaintat de parlamentarul clujean Mircia Giurgiu, la solicitarea primei asociaţii de studiu a jocurilor de noroc, înfiinţată la Cluj.

“Având în vedere prevalenţa semnificativă a jocului problemă şi patologic de noroc atât a copiilor și adolescenţiilor – de patru până la cinci ori mai frecvent la această vârstă decât la vârsta adultă – cât şi a adulţilor se impun măsuri de prevenţie a acestei patologii. România nu are o politică clară în acest sens şi este nevoie ca aceasta să se alinieze la practicile altor state europene. În aceast sens s-a înfiinţat la Cluj-Napoca prima Asociaţie de studiu a jocurilor de noroc care a început să realizeze primul grup de Jucători anonimi şi prima Conferinţă pe această temă din ţară”, explică Giurgiu.

Ziua de CJ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top