Derby de Cluj: CFR îşi continuă supremaţia în faţa lui “U”, după 1-2 în confruntarea cu numărul 65!

Derby-ul antologic dintre Universitatea şi CFR disputat sâmbătă, 24.11.2012, de la ora 18, pe Cluj Arena, a fost confruntarea cu numărul 65, acelaşi cu anul în care “şepcile roşii” au câştigat Cupa României. “U” a luptat eroic cu concitadina din deal şi condus 60 de minute pe tabelă, graţie reuşitei lui Viorel Dinu de la punctul cu var (19). Intrat în minutul 65 în locul lui Celestino, Rui Pedro a adus egalarea pentru feroviari, iar speranţele suporterilor pentru un rezultat de egalitate s-au năruit în minutul 80 când Bjelanovic a dat lovitura de graţie (80).

Un moment emoţionat a deschis derby-ul Clujului. Un colaj foto a fost afişat pe plasme cu momentele memorabile şi oamenii care au marcat istoria de 93 de ani a Universităţii. Partida a început cu cinci minute întârziere datorită jucătorilor echipei gazdă care au refuzat să intre pe teren în semn de protest pentru restanţele financiare şi a incertitudinii care există la nivelul acţionaratului.

“Şepcile roşii” au început în forţă meciul, iar Drăghici trimite un şut peste transversală (4). Replica CFR-ului vine două minute mai târziu, Hora şutează de puţin pe lângă poartă (6). Paolo Sergio a trimis în teren rezervele, dar chiar şi aşa valoarea jucătorilor era mult peste cea a alb-negrilor. Debutul curajos de meci al Universităţii l-a surprins pe tehnicianul portughez. Minutul 19! Arbitrul dictează lovitură de pedeapsă pentru “U” la un henţ evident în careu comis de Nuno Diogo, în urma căruia Viorel Dinu a înscris Publicul era în delir. Era momentul când superba coregrafie a peluzei “Şepcilor Roşii” a început. Un înger care-l înfăţişa pe fondatorul spiritual al Simbolului “U”, ilustrul profesor Iuliu Haţieganu, s-a înălţat uşor în peluză, alături de mesajele “Mulţumim, Iuliu Haţieganu!” şi “Supunere? Niciodată”.

Două ocazii periculoase ale campionilor ridică pulsul tribunei, care îl au ca protagonist pe Ioan Hora (27, 33), ambele faze încheindu-se cu bine pentru “U”. Defensiva Universităţii a rezistat eroic în faţa tăvălugului vişiniu vreme de cincizeci de minute. Bastos a zdruncinat transversala în minutul 67, iar “împăratul” Rui Pedro restabileşte egalitatea două minute mai târziu. Gazdele au rămas în zece oameni după ce Krumov a văzut al doilea cartonaş galben (74). Forcingul ofensiv al oaspeţilor a dat roade în minutul 80; Bjelanovic închide tabela la 1-2 iar Universitatea nu a reuşit nici de această dată să spargă blestemul din meciurile cu rivala din Gruia, blestem care durează de 40 de ani în Liga a 2-a şi de 20 în prima ligă.

Echipele de start

„U” CLUJ: Balauru – Krumov, Erico da Silva, Paraskevas (cpt), Eduard Nicola – Muzac, Alex Dos Santos, V. Gheorghe, Cleiton – Dinu, Drăghici

Rezerve: Boşneag, Cucui, Szilagyi, R. Iancu, V. Lupu, Năstăsie, Ciupe

Antrenor: Marius Popescu

CFR Cluj: Stăncioiu – Panin (cpt), Maftei, Pedro Celestino, Adam Vass, Godemeche, Nuno Diogo, Aguirregaray, Hora,
Bjelanovic, Diogo Valente

Rezerve: Felgueiras, Rada, Camora, Mureşan, Bastos, Rui Pedro, Kapetanos

Antrenor: Paolo Sergio

Arbitru principal: Marcel Bîrsan

Asistenţi: V. Avram, V. Marinescu
Arbitru de rezervă: F. Marcu
Observator: Alexandru Boc
Obs. Arbitri: A. Huzu

[nggallery id=4]

Vasile MANU

Leave a Reply

Top