“Despre oameni şi melci”, în competiţia Festivalului de Film de la Sankt Petersburg

tudor giurgiuLungmetrajul “Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat în competiţia celei de-a doua ediţii a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg, care se desfăşoară în perioada 13 – 22 septembrie.

“Despre oameni şi melci” este unul dintre cele 14 titluri aflate în cursa pentru marele trofeu, decis de un juriu internaţional alcătuit din Marion Döring, directorul Academiei de Film Europene, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière si regizorii Juris Poškus si Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul şi producătorul Sergey Bodrov va fi presedintele juriului.

De asemenea, “Despre oameni şi melci” va putea fi văzut şi la Festivalul de Film Let’s Cee (13 – 21 septembrie) din Viena, adresat producţiilor din Europa Centrală şi de Est, precum şi în secţiunea “Eastern View” a Festivalului Internaţional de Film de la Cambridge (19 – 29 septembrie). Ajuns la cea de-a 33-a ediţie, Festivalul de la Cambridge este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Marea Britanie. Iniţiat în 1977 şi relansat în 2001, Cambridge Film Festival este renumit pentru selecţia sa de filme bune.

Comedia semnată de Tudor Giurgiu a câştigat premiul pentru cea mai bună regie la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Palic (Serbia).

“Despre oameni şi melci” este unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimul deceniu, productia bucurandu-se de succes şi la nivel internaţional, obţinând premiul special al juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, precum şi trofeul secţiunii competiţionale “Meeting Point” a celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Pelicula a primit şi premiul “Bridging the Borders” pentru cel mai bun lungmetraj, la Festivalul Filmului Sud-Est European – SEEFest, care s-a desfăşurat la Los Angeles.

“Despre oameni şi melci” este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top