Diesel Club nu respectă doliul național

Într-o noapte în care toată atenția era pe tragedia din noaptea de vineri spre sâmbătă de la clubul Colectiv din București, tragedie în urmă căreia și-au pierdut viața 27 de tineri, la Cluj-Napoca petrecerea de Halloween din organizată de Diesel Club sâmbătă seara a continuat fără probleme , deși Guvernul României a decretat 3 zile de doliu național, 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie.

Chiar dacă multe cluburi și localuri și-au donat o parte din încasări victimelor tragediei și rudelor acestora, altele s-au închis pe durata doliului național și și-au anulat evenimentele în semn de respect pentru cei care și-au pierdut viața în tragicul eveniment de la București, cei de la Diesel nu au ținut cont de solidaritate, empatie și decență, amenajând un decor total nepotrivit în noaptea de sâmbătă spre duminică în fața localului, decor format din câteva cruci și morminte, în plin centrul Clujului.

diesel halloween 31 oct 2015_2

diesel halloween 31 oct 2015

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar clujenii i-au taxat pe cei de la Diesel pentru acest decor. “Cred că înțelegem că ați depus mult efort să organizați acest eveniment și ați vrut mult să îl organizați. Pe de alta parte, e doliu național, un moment de empatie colectivă. Aceste elemente de decor le consider o insultă și o lipsă de empatie. E problema mea pentru că simt asta, am avut un nod în stomac când am văzut ce e în față la Diesel și mi-a fost rușine de gestul vostru. E o dezamagire sa vad cum nu mai conteaza limitele publicitatii negative. Bravo Diesel, locul 1 pentru lipsa de empatie si solidaritate”, a comentat Cristina la fotografiile postate pe pagina oficială.

“Exemple pozitive în multe părți, donații din încasări, reorientarea în ceea ce privește decorul, minimul de respect față de tinerii ăia care puteam fi noi. În schimb, voi puneți cruci în centrul Clujului. Da, aveți dreptate, e cel mai groaznic Haloween. Rușine”, a comentat și Andra.

Poziția oficială Diesel Club:

“Diesel Club regretă cele întâmplate la Bucureşti, regretă vieţile pierdute, dar ştie că, închizând clubul o seară, nu va rezolva nimic. Pentru a schimba lucrurile în România, pentru a elimina corupţia care permite să se întâmple, printre altele, şi ceea ce s-a întâmplat, este nevoie de altfel de acţiuni. Fără să acuzăm pe nimeni de ipocrizie, ce fac unii sau alţii, mai ales în public, ne-ar interesa doar dacă ar conta în eliminarea acelor cauze care permit ca astfel de lucruri să se întâmple”, au spus reprezentanții clubului.

Leave a Reply

Loading...
Top