Din 2014, Liga I va avea 14 echipe! Propunerea mai trebuie sa treaca avizul Adunarii Generale a FRF!

Schimbari majore la nivelul Ligi I. Comitetul Executiv al LPF a aprobat, miercuri, propunerea de schimbare a sistemului competiţional al primei ligi, din 18 echipe la 14, în sistem play-off / play-out, începând cu sezonul 2014/2015, a anunţat, Valentin Alexandru, secretarul general al ligii, într-o conferinţă de presă.


“Toate cele nouă cluburi reprezentate în acest Comitet Executiv, mai exact: CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Pandurii, Concordia, Ceahlăul, Gaz Metan, CSMS Iaşi şi Viitorul Constanţa, au fost de acord cu propunerea de restructurare a Ligii I începând cu sezonul 2014/2015, de trecere la sistem play-off/play-out cu 14 echipe. S-a ales intrarea începând cu acest sezon pentru a permite celor care nu sunt de acord să aibă un an de pauză să se acomodeze, iar la finalul lui 2013/2014, dacă Adunarea Generală a LPF şi apoi Comitetul Executiv al FRF vor aproba, să se organizeze un baraj între locurile 13 şi 14 cu câştigătoarele celor două serii de B.”
, a declarat Alexandru.

Potrivit noului sistem cu 14 echipe vor exista două retrogradate în fiecare an.

Propunerea avizată astăzi de Comitetul Executiv al LPF va fi supusă la vot în următoarea Adunare Generală a LPF, a cărei dată de desfăşurare urmează să fie stabilită.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top