Din Gruia se vede titlul! CFR Cluj încheie prima fază a sezonului cu o victorie în fața liderului Viitorul și intră în PLAY-OFF de pe locul 3!

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 1-0 în fața liderului la zi al Ligii I, Viitorul Constanța, și încheie prima fază a sezonului regulat cu o victorie entuziasmantă, urmând să abordeze lupta în play-off de pe a treia treaptă a podiumului.

Susținută frenetic de circa 3000 de spectatori fideli, trupa lui Miriuță a deschis scorul în minutul 15, prin Nouvier, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Forcing-ul ofensiv al feroviarilor a continuat, iar în minutul 21, Ciprian Deac a înscris elegant cu un lob peste portar. Trei minute mai târziu, oaspeții au cerut penalty la un duel Deac – Coman, dar “centralul” Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Conform reluărilor TV a reieșit că a fost penalty pentru Viitorul (’24). Deac a fost aproape de “dublă”, însă șutul său a trecut puțin peste poartă (26), iar Gomelt a fost și el aproape de 2-0, dar reluarea sa a fost blocată de doi jucători adverși (35).

Viitorul și-a arătat colții în minutul 39, fiind aproape de egalare după o incursiune a lui Chițu, care a șutat periculos, dar mingea sa a fost respinsă in extremis de Lopes de pe linia porții.

Repriza secundă a început cu un CFR atacând în valori și domind, iar cu un Viitorul inert și fără soluții. Trupa lui Hagi nu a reușit să găsească soluții pentru a restabili egalitatea, a alergat după egalare, a forțat, însă defensiva CFR-ului a fost la înălțime și și-a ținut adversarul la distanță de poarta lui Mincă.

Astfel, în urma acestui succes, CFR încheie prima fază a sezonului pe locul 3, cu 43 de puncte, la egalitate cu CSU Craiova.

VIDEO – Jucătorii au declanșat fiesta în vestiarul CFR-ului după victoria cu Viitorul, alături de președintele Iuliu Mureșan și restul staff-ului tehnic și administrativ al clubului.

Echipele de start:

CFR Cluj: Minca – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Deac, Gomelt – Paun, Omrani, Nouvier – Bud
Antrenor: Vasile Miriuță

Viitorul: Buzbuchi – S. Radoi, Țîru, Hodorogea, Boli – Benzar, Nedelcu, Purece – A. Chitu, V. Morar, Fl. Coman.
Antrenor: Gheorghe Hagi

Echipele care se vor lupta pentru titlu în play-off sunt: Viitorul, FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, Dinamo București și Astra Giurgiu – VEZI CLASAMENT!

Clasament după înjumătăţirea punctelor:

1. Viitorul 26 puncte
2. Steaua 24 puncte
3. CFR Cluj 22 puncte
4. CS U Craiova 22 puncte
5. Dinamo 21 puncte
6. Astra* 21 puncte

*Astra are un meci mai puţin disputat. Cu o victorie în disputa cu FC Botoşani, ar strânge 22 de puncte şi ar urca pe locul 3.

Leave a Reply

Loading...
Top