Documentarul “Prin ochii noștri”, realizat exclusiv despre fanii lui “U” Cluj, va fi gata în primăvara lui 2015

Fanii Universității Cluj vor deveni “vedete” în primul film documentar realizat exclusiv despre ei, “Prin ochii noștri”, iar un episod pilot de 15 minute a fost proiectat, sâmbătă seara, în sala de conferințe a stadionului Cluj Arena, în fața suporterilor.

Documentarul va fi finalizat în primavara anului viitor și va fi structurat pe 5 episoade care vor conține principalele evenimente care au marcat istoria clubului, coregrafiile de la meciurile de pe teren propriu, deplasările suporterilor la Alba-Iulia, Mediaș, Târgu Mureș, Bistrița sau marșurile din centrul orașului.

Filmul este realizat de doi suporteri, Mihai Matei și Bogdan Coste, iar jurnalistul Mihai Hossu este scenaristul documentarului.

Printre invitații speciali care au luat parte la evenimentul de sâmbată au fost Remus Câmpeanu, Dan Bucșă și “unicul căpitan” Zsolt Szilagyi.

“Eu de obicei nu sunt emotiv, dar acum m-au cuprins emoțiile văzând atâtea suflete pe peliculă și pe bănci. Acum se justifică acel dicton . Suporterii înseamnă foarte mult, au însemnat întotdeauna și chiar dacă au șchiopătat conducerile sau lotul, dar suporterii niciodată, nu au depus armele și la greu și la foarte greu, iar în momente când echipa avea nevoie au venit în întâmpinarea necesităților echipei, iar de multe ori, îndrăznesc să spun, rezultatele le-au aparținut fanilor, care au fost jucătorii numarul 1 și 2.

Atât de multe coregrafii au fost încât nu aș putea să nominalizez una sau alta, însă toate au un simbol, un fir care străbate spre litera ‘U’.

Pentru Universitatea doresc de la 2015 ceea ce am dorit dintotdeauna și de multe ori s-a realizat. Sunt convins că își va găsi locul acolo unde trebuie, chiar dacă în clasament se luptă pentru existență. Felul cum abordează jocurile și felul cum sunt priviți jucătorii din tribună îi face să rămână datori fanilor. Întotdeauna a fost o simbioză între tribună și teren, iar parcă acum când suntem la greu această simbioză este mai puternică.

Despre “U” 95 ani

Este o vârstă frumoasă la care eu am participat la jumătatea ei și parcă a fost numai ieri, anii au trecut, sunt mulți, dar dacă luăm amintirile și trăirile sau dacă ne întâlnim foști jucători, foști susținători parcă ne vedem din nou tineri, iar sufletul ne-a rămas același.

Aș fi cel mai fericit dacă băieții ar câștiga Cupa României și ar fi un cadou pentru clubul Universitatea și pentru suporteri, care au trăit lângă echipă ca pitici, ca juniori, în tribună alături de părinți ‘U’-iști, iar acum sunt ei la rândul lor părinți sau bunici, dar sunt mereu tineri”, a spus seniorul Universității Cluj, Remus Câmpeanu, președintele onorific al clubului.

Fostul jucător al Universității Cluj, Dan Bucșa, transferat recent la Gyor ETO din Ungaria, a luat parte în calitate de suporter la lansarea episodului pilot al documentarului “Prin ochii noștri”.

“A fost un lucru inedit pentru mine cel puțin. Nu mai sunt jucătorul Universității Cluj, dar am venit în calitate suporter. Chiar mi s-a ridicat puțin părul pe mâini când am văzut imaginile și mă gândesc că am trăit câteva momente. Cu siguranță voi rămâne suporterul Universității Cluj pe viață. Îmi doresc foarte tare să particip la un meci în galerie, să simt și eu cu adevărat ideea de ‘U’. Am avut foarte multe momente plăcute la Universitatea, de la oameni care te opresc pe stradă la victorie banală cu Turnu Severin în care parcă câștigai vreo Cupă a Campionilor, dar cu siguranță victoria după meciul cu CFR a fost infinit mai mare care îmi va rămâne întipărită în minte. A fost o responsabilitate foarte mare pentru mine când am purtat banderola de căpitan deoarece și eu sunt din județul Cluj, am o mulțime de prieteni, familia a fost la fiecare meci și sper că nu am dezamăgit pe nimeni în perioada aceasta”, a declarat fostul jucător al lui “U” Cluj, Dan Bucșa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top