Doliu în fotbalul românesc! Camerunezul Patrick Ekeng de la Dinamo a murit!

Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng (26 ani) a încetat din viață vineri, 6 mai, la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost transportat după ce s-a prăbușit pe teren, fără a fi lovit, în timpul partidei dintre Dinamo București și FC Viitorul (3-3).

patrick ekeng

Acesta a suferit un stop cardio-respirator și a fost resuscitat fără succes timp de o oră și jumătate, apoi a fost pronunțat decesul.

Fanii dinamoviști au mers imediat la Floreasca și au aflat șocați vestea direct de la medici. Suporterii au aprins lumânări în memoria fotbalistului camerunez și au încercat să se consoleze unii pe alții în aceste momente dificile.

Peste o mie de fani s-au strâns pe gazon şi au aprins lumânări cu numărul 14, cel care a aparţinut lui Ekeng. Alături de fani au venit şi jucătorii, antrenorul Mircea Rednic şi ceilalţi oficiali ai echipei. Toţi s-au strâns la mijlocul terenului, unde s-a şi prăbuşit Ekeng.

Trecerea în neființă a lui Patrick Ekeng este a doua tragedie care lovește clubul Dinamo, după decesul lui Cătălin Hîldan în urmă cu 16 ani.

Întrunit de urgență, vineri noapte, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis amânarea tuturor evenimentelor sportive ce ar fi trebuie să se desfășoare în acest weekend.

De asemenea și finala Cupei României, dintre Dinamo și CFR Cluj, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, 10 mai, de la ora 21:45, pe “Arena Națională”, a fost amânată pentru o dată ce va fi stabilită ulterior de reprezentanții celor două cluburi.

“Toate meciurile din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal în acest final de săptămână, din Liga 2, Liga 3, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de futsal și fotbal feminin, vor fi, de asemenea, amânate.

Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal”, se arată într-un comunicat al FRF.

Deocamdată, de la Liga Profesionistă de Fotbal, forul care tutelează Liga 1, nu a venit nicio reacție, dar este de așteptat ca și partidele din primul eșalon, play-off și play-out, rămase de disputate în acest weekend să fie amânate.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top