Două infirmiere de la Institutul Inimii Cluj au fost infectate de un bărbat cu un germene periculos!

Un pacient de la Institutul Inimii Cluj, care a decedat între timp, a purtat un germene foarte periculos în timpul perioadei în care a fost internat, iar secţiile de cardiologie şi chirurgie cardiacă au fost igienizate.

Potrivit unor surse în domeniul medical, care susţin că germenele “serratia” este foarte periculos, deja a fost descoperit la două infirmiere, care au intrat în contact cu bolnavul. Directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiacă de la Instititul Inimii, conferenţiarul Traian Scridon, a dat asigurări că lucrurile sunt sub control şi că nu există riscul ca pacienţii de la cele două secţii de terapie intensivă să fie infectaţi cu Serratia.

“Acest germene este la fel de agresiv şi periculos ca şi stafilococul Pioceanic. Nu poţi face diferenţa între ele. Serratia se devoltă în mediu umed, foarte des întâlnit la secţiile de terapie intensivă”, a declarat Traian Scridon.

Infecţia cu acest germene Serratia s-a răspândit în Instititul Inimii din Cluj Napoca după ce, în urmă cu două săptămâni, a fost adus un bolnav de urgenţă, fiind în stop cardio respirator, a fost internat la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Cardiologie. “Era un tânăr cu o tumoră de mediastin, boală care s-a dovedit a fi una neurologică şi care a afost adus la noi pentru că a făcut un stop cardio respirator. Bolnavul a fost adus de la UPU dar între timp a decedat. Pacientul nu putea să respire singur aşa că era intubat şi a fost mutat de la Cardiologie la Chirurgie Cardiacă. A fost testat şi aşa am ajuns la concluzia că era purtător a acestui germene”, a continuat doctorul Scridon.

Secţia de terapie intensivă de la Clinica de Cardiologie este restricţionată pentru public cu un anunţ la intrarea în clinică: “INTERZIS accesul aparţinătorilor în terapie intrensivă”. Nici liftul nu mai opreşte la etajul unde se află secţia, iar accesul pe uşă se face doar cu cartelă magnetică. Medicii, asistentele şi infirmierele se tem să vorbească despre caz. “A fost ceva, dar nu foarte grav”, a menţionat sursa citată de evz.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top