Două poduri din Cluj-Napoca vor fi reconstruite în totalitate. Vor rezista 70 de ani

În urma expertizei de specialitate, Primaria Cluj-Napoca a decis constructia a două poduri noi in Cluj-Napoca, în locul Podului Traian și a Podului Garibaldi.

podul traian
foto ziuadecj.ro

“Am avut în vedere mai multe soluții alternative, de consolidare a acestora, însă raportul de specialitate arată că podurile Traian și Garibaldi trebuie refăcute în întregime. Voi respecta decizia experților și voi demara procedura de construcție. Va fi efectuat un studiu de trafic, pentru a se prezenta soluţiile de circulaţie pe perioada realizării construcţiilor, vom organiza procedurile de fezabilitate și de licitație în această toamnă, urmând să demarăm lucrările din 2014. Specialiștii estimează o rezistență de 70 de ani pentru noile poduri”, anunta primarul Emil Boc.

Lucrările vor fi efectuate gradual, astfel încât să nu se lucreze simultan la ambele poduri, pentru a evita blocajele de trafic.

De asemenea, alte 4 poduri din municipiu se vor reface din fonduri europene, în cadrul proiectului de reabilitare a tramei stradale aferente liniei de tramvai.

One thought on “Două poduri din Cluj-Napoca vor fi reconstruite în totalitate. Vor rezista 70 de ani

  1. In sfarsit vor reface podul Traian. Podul Garibaldi nu e intr-o stare asa de dezastruoasa ca si Podul Traian, dar bine ca e luat in considerare 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top