Dragan Petricevic, noul selectioner al nationalei de baschet feminin! Va ramane in continuare antrenor si la “U” Cluj!

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a validat astazi numirea lui Dragan Petricevic, antrenorul Universitatii Cluj, in functia de antrenor principal al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei, el urmand sa fie asistat de oradeanul Attila Veres. El va ramane in continuare antrenorul clubului “universitar”. 

Tehnicianul de origine bosniaca ii succede astfel la carma nationalei feminine sarbului Miroslav Popov, cel care a ocupat postul de selectioner in campania de calificare la EuroBasket Women 2017.

Petricevic s-a nascut pe 31 ianuarie 1969, la Sarajevo, si a fost primul antrenor strain care a activat in Romania, ajungand la Cluj-Napoca in 1996 si castigand titlul national cu Universitatea SM Invest.

In Romania a mai activat la echipele masculine Poli Moldrom Iasi, West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploiesti, Farul Constanta, ELBA Timisoara, BCM Timisoara, BC Timisoara si CSU Sibiu, castigand 3 titluri nationale (cu West Petrom Arad in 2001 si 2002 si cu CSU Asesoft Ploiesti in 2004).

A castigat de trei ori Cupa Romaniei, iin 2004 cu CSU Aseoft Ploiesti, iar in 2010 si 2015 – cu echipa din Timisoara.

A activat in strainatate la MIA Acadamy Tbilisi (Georgia) si in Tunisia, la Club Africain Tunis, dar mai ales la Etoile du Sahel, cu care a castigat Liga Campionilor Africii (2011), titlul national si Cupa Tunisiei in 2012.

La feminin, a antrenat pe BC Livas Targoviste (care a castigat titlul national in 2003), iar din 2016 conduce echipa Universitatea Cluj, vicecampioana a LNBF sezonul trecut.

A fost antrenorul echipei nationale de baschet masculin a Romaniei in anul 2000, dupa ce in perioada 1996-1998 fusese secundul lui Dan Berceanu.

In aceasta vara a condus nationala feminina a Romaniei (jucatoare sub 25 de ani) la Jocurile Francofoniei, acolo unde s-a clasat pe locul 6.

Cu gandul la calificarea la Women’s EuroBasket 2019

Imediat dupa confirmarea sa in functia de selectioner, Dragan Petricevic a acordat o declaratie pentru frbaschet.ro:

“Multumesc Federatiei Romane de Baschet pentru increderea acordata. Sunt foarte onorat de aceasta numire si voi face tot ce sta in puterile mele pentru a ne indeplini principalul obiectiv, calificarea la Campionatul European din 2019.

Sunt nu doar onorat, ci si fericit pentru aceasta numire, desi sunt constient de riscurile si expunerea pe care postul de selectioner le aduce de la sine in orice sport din Romania zilelor noastre. Din pacate, azi nu exista nici rationament in comentarii, nici toleranta sau obiectivitate, iar de rabdare sau planificarea unui proiect de reconstructie nici nu mai e cazul sa vorbim, dar toti acesti factori negativi nu ajung sa-mi diminueze din optimismul si increderea pe care am in jucatoarele noastre si din convingerea ca putem sa ne calificam la Women’s EuroBasket 2019. Suntem intr-o grupa dificila, pornim – dupa calculele specialistilor – cu sansa a treia, dar eu sunt convins ca putem sa ajungem la turneul final.

Sunt nerabdator sa ma intalnesc cu jucatoarele, le cunosc valoarea si mentalitatea, si in ziua convocarii le voi spune doar atat: «Hai sa fim maturi, hai sa credem unii in altii si sa fim uniti. Sa intelegem ca orice sportiva are slabiciuni, ca greseste si uneori poate pierde din incredere, dar cand simte ca are alaturi coechipierele, surorile de lupta, care sunt impreuna si la bine si la greu, atunci va fi mai puternica din toate puncte de vedere. Aspecte ale vietii precum unitate, toleranta, maturitate, incurajare, incredere sunt tot mai rare in viata cotidiana, dar voi aveti calitatea umana, intelectuala si sportiva pentru a deveni modele prin aceasta calificare. Hai sa ne bucuram de baschet si de faptul ca suntem impreuna!»”

Staff-ul tehnic si jucatoarele vizate

Pentru campania de calificare la Women’s EuroBasket 2019 care va incepe in luna noiembrie, cu meciurile impotriva Sloveniei si Frantei, nationala Romaniei va avea urmatorul staff tehnic:

Dragan Petricevic – antrenor principal
Attila Veres – antrenor secund
Miljan Medved – scout
Mircea Nutescu – kinetoterapeut / preparator fizic
dr. Lucian Chetan – medic
Claudiu Fometescu – antrenor federal
Traian Racu – team manager

Cantonamentul “Acvilelor” va incepe in primele zile ale lunii noiembrie, la Oradea, acolo unde Romania va debuta in preliminarii, impotriva Sloveniei, pe 11 noiembrie, la Arena “Antonio Alexe”.

“Avem in vizor atat jucatoarele experimentate, cat si tinere talentate. Inainte de a decide lista sportivelor care vor fi convocate, asteptam debutul de campionat in fiecare din tarile in care evolueaza baschetbaliste din Romania. Probabil saptamana viitoare vom decide care sunt fetele care vor fi convocate pentru dubla cu Slovenia si Franta. Le doresc tuturor sportivelor multa sanatate! De asta au nevoie in primul rand”
, a mai declarat selectionerul Petricevic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top