După gafa făcută de a-i ataca pe românii din Diasporă, Ioan Rus și-a dat demisia din funcția de ministru al Transporturilor!

Premierul Victor Ponta a scris pe pagina oficială de Facebook că a acceptat demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, care a făcut o gafă inacceptabilă pentru un ministru și i-a jignit în masă pe toți românii plecați la muncă în străinătate.

ioan rus

“Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta.

La emisiunea Jurnalul de Seară moderată de Cosmin Prelipceanu la Digi 24, ministrul Ioan Rus a facut o declarație incalificabilă care a stârnit furia românilor.

“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident.Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, declarase Ioan Rus.

Joi, ministrul Ioan Rus a revenit printr-un comunicat de presă şi a susţinut că prin declaraţiile făcute la adresa românilor din străinătate a vrut “să atragă atenţia asupra unei realităţi dure din România de astăzi” şi nu să jignească pe cineva.

“Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate”, a transmis Ioan Rus.

După demisia lui Rus, Clujul rămâne, din nou, fără miniștri în guvern.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top