După Vila Casa Albă, Banca Transilvania ar putea prelua și hotelul Sport din Cluj – EXCLUSIV

Banca Transilvania se află în negocieri cu reprezentanții companiei Unita Turism Holding pentru preluarea hotelului Sport (2 stele) din Cluj, după ce anul trecut a intrat în posesia unității Vila Casa Albe (4 stele) pentru suma de 900.000 de euro, potrivit unor surse eClujeanul.ro.

hotel sport cluj

Societatea timișoreană Unita Turism Holding S.A., controlată de omul de afaceri german Josef Goschy, a scos la vânzare majoritatea unităților hoteliere pe care le deține în Cluj-Napoca, în afara de hotelul Belvedere. Prețul fixat anul trecut pentru hotelul Sport a fost de 6 milioane de euro, însă investitorii nu s-au arătat interesați, iar prețul a ajuns în prezent la 4.8 milioane euro.

De departe cel mai valoros activ scos la vânzare de Unita Turism este terenul fostului ștrand municipal “Sport”, situat lângă hotelul cu același nume, fiind evaluat la 6.000.000 de euro și având o suprafață totală de 12.378 mp.

Sursele noastre ne spun că Banca Transilvania negociază intens pentru preluarea unității hoteliere de două stele de lângă stadionul Cluj Arena, existând șanse foarte mari ca hotelul să fie preluat de grupul BT.

Alte unități hoteliere din grupul Unita scoase la vânzare sunt Campingul Făget pentru 2.7 milioane de euro, compus din căsuțe din lemn dispuse pe o suprafață totală de 34.000 mp, având 80 de locuri de cazare, din care 40 de camere de 7,4 mp, cu câte două paturi și 15 locuri amenajate pentru rulote dotate.

Complexul din Beliș-Fântânele, format din hotelurile Bianca și Radu, este evaluat la 5 milioane de euro, suprafața totală fiind de 63.000 mp.

Hotelul Sport intrase și în atenția milionarului Radu Dimofte, care alături de controversatul om de afaceri Gabriel “Puiu” Popovici au adus în România francizele Howard-Johnson și Ramada.

“Sportul” are 136 de camere, o sală de conferinţe cu 40 de locuri, o sală de conferinţe de 12 locuri dotată cu videoproiector şi sonorizare, un restaurant de 140 locuri, un salon pentru nefumători, o terasă cu 60 de locuri, parcare proprie.

Vila Casa Albă este dedicată în prezent clienților corporate ai Băncii Transilvania.

Reprezentanții Unita Turism nu au dorit să confirme informația. “Tot ceea ce pot să vă confirm este că suntem în plin proces de finalizare a tranzacției. Hotel Sport va fi cumpărat de o societate comercială. În momentul definitivării tranzacției și semnării actelor vor fi disponibile pentru public mai multe date”, ne-a declarat Lucian Stanciu, director comercial Unita Turism Holding.

Leave a Reply

Top