E oficial, Banca Transilvania a cumparat Volksbank Romania

Ömer Tetik - CEO Banca Transilvania
Ömer Tetik – CEO Banca Transilvania

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, marti, achiziţionarea Volksbank România, iar astazi va fi semnat contractul prin care Banca Transilvania va prelua 100% din titlurile băncii.

Pana la sfarsitul tranzactiei, Banca Transilvania şi Volksbank vor fi entităţi separate, procesul de integrare a Volksbank va fi demarat ulterior a precizat Banca Transilvania, într-un comunicat transmis Bursei.

Volksbank România este deţinută de grupul austriac VBI Beteiligungs în proporţie de 99,99%, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia. Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Banca Transilvania este deţinută de mai mulţi acţionari cel mai mare fiind Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o participaţie de 14,6%. Alţi acţionari importanţi sunt preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), şi International Finance Corporation (IFC), divizie a Grupului Băncii Mondiale, cu 5,36% din titluri.

Volksbank a avut în 2013 pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% faţă de cele raportate de bancă în 2012, când au atins 168,5 milioane de euro. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top