Elevii clujeni au obtinut 206 premii la Olimpiadele Nationale in aceasta luna

elevi
foto opiniatimisoarei.ro

Cluj-Napoca a gazduit in luna aprilie 4 olimpiade naţionale, unde elevii clujeni au obtinut nu mai putin de 206 premii MEN şi premii speciale.

La finalul săptămânii trecute, s-a desfăşurat etapa naţională a Consursului Istorie şi societate în dimensiune virtuală care a adus judeţului încă un premiu naţional. Acesta s-a desfăşurat pe două secţiuni, istorie şi stiinte socio-umane, iar elevii au prezentat pagini web sau softuri educaţionale de mare complexitate.

Multe dintre proiecte au fost recompensate cu premii în bani, acordate de Ministerul Educatiei Nationale, dar şi cu produse de ultima generatie si carti (smartphone-uri, hard disk-uri externe, cărti de specialitate) oferite de sponsori. Elevii au avut parte şi de o excursie la Turda, unde au vizitat salina şi monumentul lui Mihai Viteazul.

Judeţul Cluj a fost reprezentat de doi elevi la “Concursul de Istorie si Societate”, câte unul pentru fiecare secţiune. Elevul Motogna Victor de la Colegiul National Emil Racoviţă Cluj-Napoca a obţinut premiul al II-lea la secţiunea istorie.

Anul acesta, mai mult de jumătate dintre elevii participanţi la olimpiade naţionale s-au întors la Cluj cu premii, menţiuni şi premii speciale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top