Emil Boc despre Untold Festival. “Ce păcat că s-a terminat, ce frumos pentru că va continua”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a luat parte concertele din cadrul primei ediții Untold Festival și a publicat primele sale concluzii despre festival imediat după reprezentația lui David Guetta. Acesta le-a mulțumit clujenilor pentru răbdare, iar reacțiile pozitive și felicitările nu au întârziat să apară pe pagina edilului.

emil boc la untold 2015

“La finalul acestui maraton al muzicii de top si al optimismului ma gandesc la clujeni, la turisti si la toti cei care au facut posibil acest eveniment unic in istoria Clujului.

Le multumesc in primul rand clujenilor pentru rabdare, intelegere si sustinere financiara (aproximativ 10% din bugetul festivalului). Paradoxal, cu ocazia Untold au fost mult mai putine sesizari legate de zgomot decat la Zilele Clujului sau la Zilele Culturale Maghiare. Dar asta nu inseamna ca nu sunt constient de nemultumirile minoritatii tacute care a fost suparata pe zgomot, restrictii de circulatie sau artificii la ore tarzii. Imi cer scuze pentru acest disconfort provocat si va multumesc sincer pentru intelegere. Va asigur ca toleranta dumneavoastra a fost apreciata de toata lumea.

De asemenea, dragi clujeni, doresc sa stiti ca acest festival a fost cel mai bun ambasador al Clujului din ultimii ani si, de ce nu, al Romaniei. Am avut cred o medie de aproximativ 50.000 – 60.000 de spectatori pe zi la festival. Cei mai multi din Romania, dar si foarte multi straini: din Japonia si Coreea de Sud pana in SUA si Canada, din Olanda si Polonia pana in Marea Britanie, Franta, Germania, Ungaria, Cehia, Spania , Mexic sau Brazilia! Toti vor pleca cu imaginea unui festival reusit, de tinuta internationala, cu artisti de top mondial, cu oameni primitori si cu o desfasurare impecabila intr-un cadru superb oferit de Cluj Arena, Sala Polivalenta si Parcul Mare.

Comportamentul turistilor prezenti la Cluj poate fi si o lectie pentru fiecare dintre noi: niciun act de vandalism sau de distrugere a bunurilor publice: niciun scaun stricat la stadion, nicio banca distrusa in parc sau vreun spatiu de joaca devastat (cel putin asa este la ora la care scriu aceste randuri, imediat dupa David Guetta)!”, a precizat edilul orașului într-o postare pe Facebook imediat după concertul lui David Guetta.

“Chiar daca e prea devreme sa tragem toate concluziile dupa Untold, nu pot sa nu mentionez cuvintele ce mi-au fost adresate azi de un pensionar in zona centrala a orasului: locuiesc langa stadion, nu prea am putut dormi, dar sunt atat de bucuros de bucuria nepotilor mei care sunt fericiti ca in orasul nostru are loc un asemenea eveniment cum rar poate fi intalnit in lume!! Da, putem fi mandri ca de azi Clujul este pe harta mondiala a spectacolelor de profil si milioane de oameni vor vorbi despre noi! Despre beneficiile economice pentru comunitatea noastra vom mai vorbi, dar cu siguranta milioane de euro au intrat in economia locala.

Nu pot sa inchei aceste randuri “la cald” fara sa amintesc ceea ce era aproape pe buzele tuturor la sfarsitul spectacolului lui David Guetta din aceasta ultima seara a festivalului: “CE pacat ca s-a terminat…”, dar putem spune deja: “CE FRUMOS Pentru Ca Va CONTINUA”!

PS: Felicitari organizatorilor si multumiri speciale tuturor structurilor de ordine, siguranta publica, sanatate si transport pentru sustinerea si implicarea totala pentru reusita orasului nostru!”, a încheiat edilul postarea de pe facebook.

Iar reacțiile pozitive la postarea primarului nu au întârziat să apară:

“Suntem un grup de bucureșteni “frustrați”, ca lucrurile merg atât de bine la Cluj,ca oamenii sunt atât de frumoși,ca poti merge la 4 dimineața pe străzile Clujului, fără a avea nicio teama, de lipsa “coloratilor”, omniprezenti in București (apropo, in Cluj au fost asanati? sau,cumva, fiind atât de mult bun simt peste tot se civilizează singuri si nu se regăsesc pe strada culegând taxa de parcare”, a comentat, ironic, Cristina.

“Si noi va multumim Domnule Boc pentru ideea si receptivitatea dumneavoastra. Nu numai pentru promovarea Clujului, dar cred ca multi dintre noi am simtit prima data ca facem parte din Europa si nu ne-a fost rusine ca suntem cetateni romani. Cred ca cei 10% din banii contribuabililor au fost investiti bine de data aceasta, ca se vor intoarce inapoi. Multumim!”, a comentat și Edina.

Leave a Reply

Top