Epidemia de viroze a umplut spitalele de copii din Cluj

virozaToate clinicile de pediatrie din Cluj funcţionează la capacitate maximă, peste 400 de copii cu afecţiuni respiratorii au ajuns la camerele de gardă la sfârşitul săptămânii trecute.

Principalele motive au fost febra mare şi tusea: “Numărul celor care s-au prezentat cu afecţiuni respiratorii este în creştere. Procentual e o creştere de 25%. Părinţii s-au prezentat cu copii cu următoarele simptome: febră mare, disfagie şi tuse”, a declarat Magda Bârsan, asistentă şefă la Unitatea de Primire Urgenţe Copii, citată de citynews.ro.

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic de Copii, în acest moment la Cluj se poate vorbi de o epidemie de viroze. Mai mult, ei au precizat că au existat şi suspiciuni de gripă în rândul copiilor.

Acesta a mai precizat că doreşte să implementeze un call center pe probleme de pediatrie la Cluj pentru ca servciile de urgenţă să nu mai fie atât de aglomerate.

“Am primit aprobarea de principiu de la Ministerul Sănătăţii, dar nu avem încă finanţare. Vom încerca să asigurăm finanţarea printr-un parteneriat public-privat într-o primă fază. Dacă serviciul îşi va dovedi eficienţa, după şase luni vom solicita susţinere financiara de la Ministerul Sănătăţii. Va fi un call center pe probleme medicale pentru copii, dar nu dorim să ne transformăm în serviciul 112”, a precizat dr. Călin Lazăr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top