EXCLUSIV. S-a vandut cea mai scumpa casa din Cluj. Vila Tataru de pe Rosetti a fost cumparata

vila tataru

Cea mai scumpa casa din Cluj-Napoca, Vila Tataru, situata la capatul strazii C.A.Rosetti, la intersectia cartierelor Gruia si Grigorescu, evaluata de agentia imobiliara la 2.200.000 de euro, a fost cumparata de un investitor care a decis sa-si pastreze anonimatul.

Dupa moartea ultimului proprietar, Lucia Mihu, imobilul exclusivist construit in 1940 a fost scos la vanzare pentru suma de 2.200.000 de euro. Acesta a fost achizitionat recent catre un potent om de afaceri.

Conform surselor eClujeanul.ro, cumparatorul ar fi un cetatean strain.

Proprietatea iese in evidenta prin pozitie, constructia echilibrata si functionala, accesul impresionant, parcul ce o inconjoara format dintr-o gama variata de arbori. Denumirea “vila Tataru” i-a revenit dupa primul proprietar, care a comandat aceasta opera de arta marelui arhitect italian Gio Ponti, arhitectul care a ridicat primul zgârie-nori din Milano, Turnul Pirelli, care conform enciclopediei on-line Wikipedia, ar fi cea mai înaltã cladire din Milano, masurand 127,1 metri. Primul proprietar, prof. Coriolan Tãtaru, a fost un cunoscut doctor şi profesor la Universitatea de Medicinã şi Farmacie Cluj.

Suprafata terenului are 5.421 mp, iar constructia este realizata pe suprafata de 600 mp. Vila Tataru dispune de doua etaje, 20 de locuri de parcare. Subsol este format din 6 incaperi si un hol, parterul este gandit ca zona de zi, cu un hol spatios, luminos si primitor, din care sunt intrarile spre biblioteca, living (salon de peste 100 mp), sufragerie, wc de serviciu, holuri cu circuite separate spre bucatarie, sasuri, casa scarii spre pod ( cu monsarj spre etaj), usa spre garaj si o bucatarie spatioasa de aproximativ 27 mp. Tot la parter exista un apartament destinat angajatilor casnici (servitori ), format din 3 incaperi, o bucatarie, baie de servici, precum si 2 camari de alimente.
Legatura pe verticala se face printr-o scara dimensionata cu generozitate si atent finisata. Etajul este destinat camerelor de dormit cu terase, compus din 7 incaperi, sasuri, holuri spatioase, 2 bai, un wc cu dus, o bucatarie, 2 debarale si o incapere (camera de zi) de ~ 100 mp, cu 2 iesiri spre 2 terase si cu o scara superioara – exterioara, care coboara in curte.

De-a lungul timpului, datorita generozitatii lui Coriolan Tataru, vila de pe Rosetti a gazduit numerosi oameni importanti, scriitori, oameni de cultura, politicieni, inalti prelati, si o seama de profesori universitari.

2 thoughts on “EXCLUSIV. S-a vandut cea mai scumpa casa din Cluj. Vila Tataru de pe Rosetti a fost cumparata

Leave a Reply

Top