Fără Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a remizat cu FCSB după ce a condus o repriză întreagă şi a fost egalată în prelungiri! Duel încins în Gruia cu un penalty şi două eliminări! Titlul se joacă în continuare!

Cel mai important derby al play-off-ului între actualul lider al Ligii I şi ocupanta locului secund, CFR şi FCSB, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), duminică seara, 18 martie, după ce feroviarii au condus mai bine de o repriză. Meciul a fost unul relativ echilibrat, dar nelipsit de faze controversate, un penalty pentru gazde şi două eliminări, câte una de ambele tabere.

Prima repriză a fost una echilibrată şi lipsită de ocazii notabile, iar prima situaţie importantă a venit la poarta oaspeţilor în minutul 13, Culio a reluat pe spaţiul porţii din pasa cu pieptul a lui Deac, minge reţinută de Bălgrădean.

Roş-albaştrii au fost încurajaţi la Cluj de 900 de fani veniţi de la Bucureşti, care au fost extrem de vocali şi chiar au aruncat în teren cu două petarde.

Prima ocazie importantă a FCSB-ului s-a produs în minutul 33, Budescu a centrat în careul gazdelor din lovitură liberă, dar reluarea cu capul a lui Găman a fost respinsă în corner de Mureşan.

De ce le-a fost frică oaspeţilor nu au scăpat, CFR a primit un penalty în minutul 37 în urma unui henţ în careu la Benzar, iar Culio l-a învins pe Bălgrădean de la punctul cu var. 1-0 pentru liderul campionatului.

Cu trei minute înainte de pauză, FCSB a avut o “dublă” ocazie, mai întâi Alibec a şutat în blocajul gazdelor, mingea a sărit la Budescu, care a reluat în vinclul porţii lui Arlauskis din marginea careului.

CFR a încheiat primele 45 de minute în atac, cu o fază care l-a avut la finalizare pe Cipri Deac, acesta a reluat peste poartă din careu dintr-o situaţie foarte bună (44). Pauză.

Dică a făcut o “dublă” schimbare la începutul reprizei secunde, Cristi Tănase i-a luat locul lui Găman, iar Florin Tănase l-a înlocuit pe Teixeira.

Ocazie importantă de 2-0 pentru CFR la şutul lui Ţucudean în blocajul lui Bălgrădean (58).

Lucrurile s-au complicat pentru gazde. CFR a rămas în inferioritate numerită din minutul 64 după ce fundaşul Andrei Peteleu a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Feroviarii au mutat defensiv după această eliminare şi l-a introdus pe Mailat în locul lui Omrani.

FCSB s-a năpustit în atac şi a încearcat cu disperare să înscrie golul egalizator, dar defensiva feroviarilor a reuşit să reziste asalturilor timide ale oaspeţilor. O altă situaţie notabilă pentru FCSB la şutul lui Florin Tănase peste poartă (70), iar un minut mai târziu Junior Morais a reluat şi el o minge direct tribună din marginea careului.

Situaţia numerică s-a echilibrat după ce arbitrul Ovidiu Haţegan i-a acordat roşu direct mijlocaşului Mihai Pintilii pentru o intrare dură (’73). Înlocuit de Gnohere în minutul 72, Alibec a văzut şi el cartonaşul galben pe bancă pentru proteste (74).

O altă mare ocazie de gol pentru CFR – Mailat l-a servit cu o pasă lungă pe Deac în faţa careului, iar “decarul” feroviarilor a şutat lamentabil peste transversală (80). Budescu a avut şi el o situaţie bună de egalare în minutul 84, dar reluarea sa a trecut razant pe lângă poartă.

Lovitură de teatru în Gruia. Introdus din minutul 72 în locul lui Alibec, “Bizonul” Gnohere a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap perfectă la capătul unui corner în prelungirile partidei, moment în care jumătate de stadion a explodat. FCSB a terminat meciul în atac, iar Benzar a şutat periculos la colţul scurt, dar Arlauskis a respins în corner.

Meciul s-a încheiat, iar CFR a ratat o bună oportunitate de a se desprinde la cinci puncte în clasament de adversara de astăzi şi a rămas la două diferenţă.

A fost al treilea rezultate de egalitate dintre cele două formaţii în acest sezon, iar în toate CFR Cluj a condus.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, De Sousa, A. Mureşan, Peteleu – Hoban – Djokovic (Ioniţă, ’90), Culio, Deac, Omrani (Mailat, ’65) – Ţucudean (Costache, ’84)

Rezerve: Vâtcă, Ioniţă, Vlad, Costache, Mailat, Luchin, L. Rus

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Găman (Cr. Tănase, ’46), Momcilovic – Pintilii, Junior Morais, D. Man, Budescu, Teixeira (Fl. Tănase, ’46) – Alibec (Gnohere, ’72)

Rezerve: Andrei Vlad, Bălaşa, Gnohere, Fl. Tănase, Coman, Popescu, Cr. Tănase

Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru principal: Ovidiu Haţegan (Arad)
Asistenţi: Octavian Şovre (Bihor), S. Gheorghe (Suceava)
Obs. de joc: Costantin Stătescu (B)
Arbitru rezervă: George Dumitru (Covasna)
Obs. arbitri: Eduard Dumitru (Argeş)

Cartonaşe galbene: Peteleu (’35), A. Mureşan (’54), Vâtcă (’59), Hoban (’88), Arlauskis (90) / Benzar (’56), Alibec (’74), Planici (’78), Bălgrădean (’80)

Cartonaşe roşii: Peteleu (’64), Pintilii (’73)

FOTO © Nicu Cherciu / facebook.com/cfr1907/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top