Fără gaz și canalizare, dar cu chef de distracție! Serbare câmpenească duminicală la Vâlcele – FOTO REPORTAJ

Localnicii din satele Rediu, Mărtinești sau comuna Feleacu s-au adunat duminică, 28 august, la serbarea câmpenească din Vâlcele, un sat fără gaz și fără canalizare din județul Cluj, dar cu o panoramă superbă, poziționat la 17 km de municipiul Cluj-Napoca.

Pentru cei care nu au mașină personală, drumul de la Cluj-Napoca spre Vâlcele se face cam într-o oră, dar mulțumită sfântului “transport metropolitan” asigurat de Compania de Transport Public Cluj-Napoca nu mai trebuie să stai “la ocazie” pe Calea Turzii și să aștepți să te “pescuiască” vreun șofer care să te ducă pentru 10-20 lei până la Vâlcele, poți lua cu doar 5 leuți autobuzul M12 din Piața Cipariu și te lasă fix în inima satului cu pricina.

Serbarea câmpenească duminicală a avut loc în curtea primăriei, pe terenul fostului C.A.P din sat, și a început de la primele ore ale dimineții cu un patrulater de fotbal pe maidanul din apropiere, între eternii rivali din Vâlcele, Rediu, Mărtinești și comuna Feleacu, câștigat la final de tinerii din Vâlcele, care s-au dovedit a fi mult mai bine pregătiți în acest an, reușind să învingă în finală pe Mărtinești cu 2-1, pentru că, vorba primarului, “la Vâlcele nu se pierde”. Și pentru că efortul trebuia răsplătit cumva, campionii au primit o sticlă de șampanie, diplome, o cupă și o ladă de bere, iar locurile 2 și 3 doar câte o ladă de bere și diplome.

La ora 12:00, odată cu ieșirea “vâlcenilor” din biserică de la tradiționala slujbă de duminică, a început și un veritabil concurs de Masterchef pe sate – campionatul de gătit bucate tradiționale – iar dacă v-ați fi așteptat ca acest concurs să fie câștigat de gospodinele din sat, acest lucru nu s-a întâmplat, podiumul a fost format exclusiv din bărbați, ceea ce dovedește că la Vâlcele bărbații se pricep și la cratiță.

Micii au sfârâit pe grătare, berea a curs în valuri, iar sătenii din Vâlcele s-au bucurat de un adevărat regal folcloric care i-a avut în prim-plan pe nimeni alții decât Traian și Valeria Ilea, cunoscuți pentru celebra melodie “Pușca și cureala lată”, care a răsunat în tot satul, Mariana Anghel alături de fiica ei, Adriana, Denisa Perde, Sebastian Pop, Daiana Doduț, Georgiana și Maria Oltean, Camelia Darvas și Mariana Moldovan.

După încheierea momentelor folclorice, bătrânii satului s-au retras spre case, iar tinerii au continuat petrecerea cu o discotecă în aer liber până târziu în noapte.

VIDEO – Traian și Valeria Ilea

VIDEO – Mariana Anghel

VIDEO – Adriana AnghelVIDEO – Denisa PerdeGALERIE FOTO

DSCN5288

DSCN5289

E bine să fim informați.

Liniștea satului Vâlcele

Avem asfalt în Vâlcele, dar avem și o trecere de pietoni pe o stradă de un metru și jumătate pe care trece o mașină pe oră. Și cetățenii din Vâlcele au spirit antreprenorial.

DSCN5295

Au început să se ridice viluțele în satul fără gaz și canalizare.

DSCN5296

Viața la sat fără fântână n-ar mai fi la fel.

Traian și Valeria Ilea au încins atmosfera la Vâlcele.

Maidanul frumos cosit și pregătit pentru serbare

DSCN5323

“U” Cluj e iubită peste tot

Avem de toate pentru toți.

DSCN5329

Meseria de DJ la o serbare câmpenească dintr-un sat e dificilă, mai ales când trebuie să “mixezi” în bătaia soarelui.

Și domn’ primar din Feleacu, Gabriel Costea, alături de viceprimărița.

S-au premiat cei mai buni bucătari din Vâlcele.

Premierea fotbaliștilor: Loc 1 – Vâlcele; Loc 2 – Mărtinești; Loc 3 – Rediu; Loc 4: Feleacu

DSCN5349

Altfel se fac micii cu berea în mână.

Mariana Anghel

Adriana Anghel, fiica Marianei Anghel din Hunedoara

Fiica satului Vâlcele, Denisa Perde, studentă la Cluj, a cântat pentru consătenii ei la Serbarea Câmepenească de duminică.

 

Cățeii satului au fost cei mai fericiți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top