Festival Internaţional de Film Studenţesc la Cluj: peste 80 de pelicule din 7 ţări

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc (FFEST) începe astăzi la Cluj-Napoca, 22 noiembrie, şi durează până în 24 noiembrie 2012. Vor fi proiectate peste 80 de filme provenind din 7 ţări, iar intrarea este liberă.

Deschiderea oficială a FFEST este programată astăzi, 22 noiembrie 2012, de la ora 18:00, în sala Club a Universităţii “Babeş-Bolyai”, iar proiecţiile filmelor vor fi organizate în acelaşi spaţiu, în intervalul 23 – 24 noiembrie 2012, între orele 10.00 şi 21.00.

Evenimentul se adresează atât tinerilor realizatori şi producători de film de ficţiune, animaţie, documentar/antropologie vizuală şi multimedia, cât şi celor pasionaţi de film. Scopul festivalului este pomovarea filmului studenţesc de calitate şi schimbul de experienţă între tinerii cineaşti şi publicul doritor de o alternativă cinematografică.

Manifestarea presupune nu doar proiecţii de filme, dar şi workshop-uri, seminarii şi alte evenimente menite să promoveze producţia şi creaţia de film de scurt metraj, condiţia fiind ca filmele prezentate să nu fie producţii comerciale.

FFEST este organizat de secţia Cinematografie-Media a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, secţia Cinematografie a Universităţii Sapientia, secţia Video a Universităţii de Artă şi Design, Cluj împreună cu Centrul Cultural Francez Cluj şi alte organizaţii, instituţii şi fundaţii locale, naţionale şi internaţionale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top