Festivalul Culturii Ceaiului Chinezesc, organizat de UBB Cluj, la Iulius Mall

În acest weekend, clujenii sunt invitați la un festival dedicat culturii ceaiului chinezesc, eveniment ajuns la a a a 5-a ediție și este organizat de Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai la Iulius Mall.

ceai chinezesc

Publicul va putea admira vineri, între orele 14-20, ceremonia de preparare și de servire a ceaiului și va avea ocazia să deguste diferite tipuri de ceai chinezesc.

“Persoanele care îndrăgesc savoarea ceaiului autentic chinezesc vor primi îndrumări despre diferitele beneficii pentru sănătate. De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizată şi o expoziţie de carte, iar vizitatorii vor primi semne de carte cu învățăturile filozofului Confucius”, anunţă organizatorii.

Festivalul va fi găzduit de centrul comercial Iulius Mall Cluj. În plus, participanţii la eveniment vor descoperi jocurile tradiționale chinezeşti, vor afla care este corespondentul numelor lor în limba chineză şi vor învăţa arta tăieturilor în hârtie.

Institutul Confucius este o organizaţie non profit, susţinută de guvernul chinez. Institutul de la Cluj s-a deschis în 2009 şi este parte a unei reţele de 480 de asemenea institutute din toată lumea, având ca scop promovarea culturii chineze, prin organizarea de cursuri şi activităţi culturale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top