Festivalul Jazz in the Park se apropie. Organizatorii au pregătit un concurs special pentru amatori

Primul festival din România care aduce muzică de calitate în parcul oraşului – Jazz in the Park – anunță un concurs dedicat amatorilor de jazz, care va avea loc în cadrul celei de-a doua ediții – 4-6 iulie.

jazz in the park

“Prin acest concurs dorim să promovăm talente locale, iar Jazz in the Park să devină o rampă de lansare pentru muzicienii amatori. Nu există limită de vârstă pentru cei înscriși, deoarece vrem să încurajăm toți iubitorii jazz-ului”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Organizatorii aşteaptă să se înscrie în concurs trupe de amatori de jazz din România care doresc să se afirme pe piața muzicală din țară. Sunt acceptate toate variațiile de jazz cu influențe – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Cei care doresc să se înscrie sunt așteptați să trimită o înregistrare sau un link cu o înregistrare la adresa play@jazzinthepark.ro până în 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra în finala concursului, ce se va desfășura în 5-6 iulie, pe scena special amplasată în Iulius Parc.

În finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va încerca să convingă juriul. În fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului, iar la finalul audițiilor, juriul va decide trupa câștigătoare, ce va fi anunțată înainte de ultimul concert al festivalului – în 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul în care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro.

Cine vine anul acesta la Jazz in the Park

Au fost anunţate primele nume care îi vor încânta pe clujeni la ediţia de anul acesta Jazz in the Park 2014:

Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit și Jazzybirds, cărora li se vor adăuga în perioada următoare și alte trupe confirmate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top