Filmul “Poziția Copilului”, prezentat în deschiderea Festivalului de film european din Liban

calin peter netzer
Foto: Agerpres Arhiva / Sprin Lupsa

Filmul “Poziția Copilului”, al regizorului Călin Peter Netzer, distins cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, va inaugura miercuri, 20 noiembrie, cea de-a XX-a ediție a Festivalului filmului european din Liban, un eveniment organizat de delegația UE în această țară, în colaborare cu ambasadele și institutele culturale din statele membre, relatează miercuri cotidianul libanez ‘L´Orient le jour’.

Ediția din acest an a festivalului, care se va derula între 20 noiembrie și 2 decembrie, este una specială, cu multe filme și evenimente. Treizeci și șapte de lung-metraje recente, provenind din statele membre ale UE, între care și filmul “La vie d’Adele” distins cu Palme d’or la Festivalul de la Cannes, vor fi prezentate publicului, ca și șase filme apreciate de public de-a lungul ultimelor două decenii. În programul festivalului se regăsesc și două lung-metraje din Elveția și Serbia, țări invitate la festivalul din acest an.

Pentru al 13-lea an consecutiv, festivalul va decerna și două premii care vor recompensa scurt-metraje ale studenților din școlile libaneze de audiovizual și va oferi, totodată, câștigătorilor posibilitatea să asiste la unul din marile festivaluri internaționale de scurt-metraje din Europa, cu sprijinul Institutului Goethe și a Institutului Francez din Liban.

Proiecțiile în cadrul festivalului vor avea loc atât în capitala țării, Beirut, cât și la Tripoli (1-4 decembrie), Zahle (2-4 decembrie), Saia (4-5 decembrie), Junieh (5-13 decembrie) și, pentru prima dată, la Nabatiyeh (5 decembrie), Tyr (6 decembrie) și Baakline (12 decembrie).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top