“Fixeur”, propunerea României la premiile OSCAR!

Filmul regizat de Adrian Sitaru, “Fixeur”, a fost desemnat propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, informează un comunicat al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Membrii juriului care a ales filmul au fost criticii Dana Duma (președinte), Călin Căliman, Cristina Corciovescu, Magda Mihăilescu, Cristian Tudor Popescu, Doinel Tronaru și Eugenia Vodă.

“Fixeur” are un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu şi spune povestea lui Radu (Tudor Aaron Istodor), stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

În distribuție: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca

Nominalizările la Premiul Oscar pentru “cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi făcute din propunerile înscrise de țările participante în cursă. Gala prestigioaselor premii va avea loc pe 4 martie 2018, la Los Angeles.

Pentru cei care nu au văzut filmul, recomandăm trailerul oficial:

Leave a Reply

Loading...
Top