Floreștiul a marcat Ziua Națională a României cu inaugurarea unei grădinițe și a stației ISU-SMURD, alături de Republica Moldova

Ziua Națională a României este sărbătorită în cea mai mare comună din țară, Florești, cu două inaugurări și spectacole de muzică populară.

Evenimentele dedicate zilei naționale au început miercuri, 30 noiembrie, cu inaugurarea stației ISU-SMURD Florești și a grădiniței de pe strada Ioan Rusu.

De asemenea, la Florești, anul acesta, 1 Decembrie va fi sărbătorit alături de românii din Republica Moldova, comuna Slobozia Mare, cu care Floreștiul se înfrățește în mod simbolic. La nivelul comunei Florești sunt înregistrați ca domiciliați câteva sute de persoane din Republica Moldova, din Basarabia istorică.

Investiția în noua grădiniță de pe strada Ioan Rusu a costat 3.6 milioane de lei. Ca și date tehnice, clădirea, cu regim de înălțime parter și etaj, are o suprafață construită de 969 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 1926 mp, din care suprafața utilă este de 1651 mp. Construcția are 12 săli pentru copii, fiecare cu o capacitate de 20 copii, unele probabil pentru grupe de creșă. Plus băi, spălătoare, bucătărie. Gradinița este dotată și utilată cu mobilier nou nouț, special realizat pentru copii, ea urmând să fie predată Ministerului Educației, care o va introduce în circuitul educațional.

gradinita-floresti

Mesajul primarului Horia Șulea la inaugurarea noii grădinițe:

Ambele investiții au fost realizate din fonduri proprii de la bugetul comunei Florești.

Stația ISU – SMURD a costat 1,5 milioane lei și este dotată și utilată complet. Pompierii și medicii vor beneficia de o casă nou nouță, cu 4 boxe pentru autospeciale, dormitoare, sală de mese, sală de studiu, sală de ședințe, băi, bucătărie, centru de comunicare și spații de recreere.

statie-isu-smurd-floresti

Sărbătoarea a continuat pe 1 Decembrie, cu o depunere de coroane și Tedeum la Monumentul Eroilor, iar apoi un spectacol artistic la Sala de sport ANL și semnarea solemnă a actului de înfrățire a comunei Florești cu Slobozia Mare, Republica Moldova.

1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI – PROGRAM FLOREȘTI

ora 12.30: Depunere de coroane și Tedeum la Monumentul Eroilor
ora 16.00: Spectacol artistic la Sala de sport ANL și Semnare solemnă a actului de înfrățire a comunei Florești cu Slobozia Mare, Republica Moldova
ora 19.30: Spectacol de artificii

Leave a Reply

Top