Florian Walter, fostul finanțator al lui “U” Cluj, reperat în Emiratele Arabe Unite! A primit rezidență în Dubai și nu va putea fi extrădat!

Fostul finanțator al Universității Cluj și patronul companiei de salubritate ROMPREST, Florian Walter, dat în urmărire internațională prin Interpol încă din 20 mai, a fost reperat în Emiratele Arabe Unite, acolo unde a primit viză de rezidență în Dubai, de unde nu va putea fi extrădat de autoritățile române.

walter

Walter este suspectat de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune fiscala și a dispărut din țară fără urmă, iar nimeni nu a reușit să ia legătura oficial cu el. Procurorii au emis un ordin de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit enational.ro, Florian Walter nu ar fi fugit din țară în ziua perchezițiilor și nu s-ar fi sustras urmăririi penale, așa cum s-a vehiculat, ci era în vacanță în acel moment.

La doar câteva zile după ce Tribunalul Prahova a avizat mandatul internațional de urmărire, iar filialele INTERPOL din toată lumea au primit documentația în cauză, Walter a decis să se predea în dimineața zilei de 27 mai, însoțit de avocați, la biroul Interpol din Dubai, unde a și petrecut 7 zile de arest. Acesta a fost eliberat sub control judiciar, după ce a plătit o cauțiune. De atunci, în fiecare zi de luni, omul de afaceri se prezintă la Poliție pentru a da cu subsemnatul.

Într-un interviu pentru enational.ro, Florian Walter povestește că locuiește într-un apartament modest din Dubai, dar nu îl interesează confortul, ci este măcinat de problemele de acasă și ce se întâmplă cu familia lui. Acesta a lansat acuzații dure, afirmând că s-a atentat la viața sa și i s-a dorit moartea. “Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta!”, spune la telefon Florian Walter.

Patronul ROMPREST mai spune că nu a fost prevenit de nimeni să fugă din țară și speră să se întoarcă cândva în țară să își vadă fiica. “Nu pot sa vin in Romania! De ce sa mor in Romania?. Sper doar ca, dupa atatea luni, sa pot sa-mi vad si eu fiica”, a completat Walter.

În data de 13 iulie, Florian Walter a primit din partea Departamentului de Imigrare din Dubai viza de rezidență EAU, iar cu acest act le va fi greu procurorilor de la București să îl extrădeze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top