Florile mari, DVD-urile şi ţinuta indecentă, interzise în cimitirele clujene!

Noul regulament în cimitirele clujene va avea noi prevederi ce vor fi dezbătute marţi în şedinţa de Consiliu Local. Astfel, ţinuta indecentă în cimitir ar putea fi sancţionată. Nu doar la angajaţi, ci şi la vizitatori. Plantele şi florile pe care doriţi să le puneţi pe mormintele celor dragi trebuie să aibă anumite dimensiuni.

O altă prevedere din noul regulament se referă la adâncimea gropilor care trebuie săpate în cimitire. Acestea nu trebuie să fie mai adânci de 2,5 metri. În plus, ţinuta este pusă la mare preţ. Atât groparii, cât şi vizitatorii cimitirelor trebuie să aibă o ţinută decentă, altfel fiind pasibili de amendă.

Pasibili de amendă vor fi şi cei care vor planta pe morminte flori de dimensiuni mari. Singurele acceptate prin noul regulament sunt florile de talie mică.

De asemenea, vor fi amendaţi şi cei care ascultă radioul sau vizionează un DVD în cimitir la volum ridicat. Cei care au grijă de cel mai mare şi cel mai vizitat cimitir clujean susţin că s-au confruntat cu situaţii în care vizitatorii cimitirului nu au avut un comportament decent.

În anul 2010 a avut loc ultima actualizare a regulamentului pentru cimitire. “Ultima dată acest regulament a fost modificat în anul 2010, când a fost restricţionat accesul la moştenirea directă a unui loc de veci până la rudele de gradul al doilea ca urmare a unor concluzii pe care le-am avut ca administraţie în teren, respectiv a faptului că se făceau actel notariale prin care se demonstrau grade de rudenie foarte îndepărtate pentru a se putea cere atribuirae directă a unui loc de veci”, a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Cei care încalcă noile prevederi riscă amenzi de până la 1.600 de lei. Dacă va fi votat de consilierii locali, regulamentul se va aplica pentru toate cimitirele adiministrate de Primăria Cluj-Napoca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top