FMI şi-a dat acordul pentru plata TVA-ului la încasarea facturii

foto: mediafax.ro

Oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt mulţumiţi până în acest moment că România şi-a îndeplinit toate angajamentele asumate şi sunt de acord, de principiu, cu plata TVA-ului la încasarea facturii. Aceştia consideră că acest lucru trebuie făcut diferenţiat, adică doar pentru cei care sunt afectaţi foarte mult, cum ar fi IMM-urile, iar marii contribuabili să nu intre în aceastăcategorie, a declarat preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe de la CameraDeputaţilor, Maria Barna, după întâlnirea cu oficialii FMI.

Barna a adăugat că oficialii Fondului nu sunt de acord cu reducerea la 9% a TVA-lui la alimente, fiind de părere că ar fi mai bine să existe subvenţii pentru producătorii agricoli, pentru a se evita producerea unei evaziuni fiscale.

“Orice modificare cu privire la fiscalitate creează pe moment disfuncţionalităţi. Noi şi aşa avem probleme de colectare, de administrare fiscală. Se fac studii şi până la momentul lunii noiembrie, când vom avea proiectul de buget, putem să vedem ce putem face în domeniul fiscalităţii”, a spus Barna la Palatul Parlamentului după întâlnirea membrilor Comisiei de buget cu delegaţia FMI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top