Fotbal pe gratis: “Cei care ne fac mercenari, să ştie că n-am luat niciun leu de la “U” Cluj”

Viorel Dinu, autor a două goluri decisive după primele cinci etape, se arată foarte dezamăgit de reacţia unor suporteri care l-au acuzat pe el şi pe colegii lui că au venit la Cluj doar ca să-şi umple buzunarele.

Chiar dacă situaţia financiară este dramatică şi cu un lot încropit în grabă, Universitatea a avut un start de campionat neaşteptat de bun. Şepcile Roşii se află pe locul nouă, cu şapte puncte acumulate. Atacantul Viorel Dinu, marcatorul în victoria cu Viitorul Constanţa, dar şi în remiza de la Turnu Severin, le-a transmis fanilor să vină alături de echipă, oferind un argument greu de combătut: “Jucăm doar pentru “U”, că bani nu primim oricum!”.

Deşi se află la mijlocul clasamentului în Liga I, Universitatea se bate la retrogradare când vine vorba de media spectatorilor de pe teren propriu. Conflicul deschis pe care îl au fanii cu noua şi vechea coducere, au dus la o situaţie dramatică în ceea ce priveşte audienţa la meciurile de pe teren propriu. Formaţia care strângea în sezonul trecut o medie de 6000 de oameni pe Cluj Arena a ajuns să fie depăşită la acest capitol de echipe precum Concordia Chiajna, CS Severin sau CSMS Iaşi.

Viorel Dinu este de părere că fotbaliştii au căzut la mijoc în tot acest conflict şi-i anunţă pe fani că greşesc când le atribuie eticheta de mercenari celor care îmbracă la ora actuală tricoul alb-negru. “Din câte ştiu eu, un mercenar e acela care vine şi luptă pentru bani, iar dacă nu-i primeşte îşi ia tălpăşiţa şi pleacă în secunda doi. Dacă urmăriţi parcursul de până acum al echipei se poate spune orice despre noi, dar nu că suntem mercenari. Nu am primit nici un leu în ultimele două luni, nici vorbă de prime şi nici nu există vreo perspectivă că lucrurile s-ar putea îmbunătăţi. Cu toate astea, noi am reuşit să adunăm şapte puncte în cinci meciuri şi am pierdut doar cu primele două clasate. Dacă mă întrebi pentru ce jucăm, îţi răspund foarte simplu: pentru „U”! Asta e situaţia, fotbaliştii de acum joacă doar pentru club, pentru că de bani nu poate fi vorba. Nu sunt ipocrit, ar fi senzaţional să putem spune că suntem plătiţi şi avem siguranţă financiară, dar până una alta ne facem datoria cât de bine putem şi pe burta goală, cum se spune”, a declarat Viorel Dinu (32 de ani), fotbalist venit în această vară de la Concordia Chiajna.

Atacantul spune că nu regretă alegerea de a vei la Universitatea, în ciuda situaţiei financiare deloc roz, şi trage speranţe că la meciul următor, cu FC Braşov, să vadă mai mulţi fani în tribune.

“Citeam anul trecut că „U” joacă acasă cu 7-8-10 mii de oameni în tribune. Mi-ar plăcea foarte mult să simţim şi noi susţinerea publicului. Am zis şi mai înainte, e nedrept să ne facă mercenari. Dacă am avea şi suporterii lângă noi atunci am avea şi o motivaţie în plus, dacă salariile tot nu le luăm. Cu Braşovul e obligatoriu să câştigăm. Condiţiile de la Severin ne-au întărit, ne-au unit şi mai mult. Ştii ce e interesant? În vestiar nimeni nu vorbeşte despre bani, nu ne plângem, ne facem treaba cât de bine putem. Aş vrea ca lumea să ştie asta”, a încheiat Dinu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top