Fundația Alexandrion a intrat în familia Universității Cluj! “U” Alexandrion, o viitoare pepiniera a handbalului romanesc

Soarele a rasarit, in sfarsit, si in curtea Universitatii Cluj. Municipalitatea a atras un sponsor puternic pentru echipa de handbal feminin a clubului, Alexandrion Grup, care a fost prezentat, joi, la Casino, într-un eveniment de gală la care a luat parte și primarul Emil Boc, precum si membri ai comunitatii locale si intreaga echipa a “U” Alexandrion.

Compania Alexandrion este detinuta de omul de afaceri sirian Nawaf Salameh, cel care sprijina sportul romanesc de 15 ani, fiind alaturi si de Comitetul Olimpic Roman.

“Mă bucur că mă aflu în inima Transilvaniei și la Cluj. Este un proiect pentru care sunt mândru și mă bucur că pot să fac parte din istoria acestui club. Vreau să mulțumesc celor patru domni care m-au convins să fac acest pas, și anume, domnului primar Emil Boc, profesorului Vasile Dâncu, consilierului Radu Constantea și domnului Lucian Chiorean, un foarte cunoscut inginer din Cluj. Fundația Alexandrion este implicată în sportul românesc din anul 2000 și am fost alături și de Comitetul Olimpic, iar de anul acesta sprijinim echipa de handbal masculin a Stelei București și echipa de fete a Universității”, a declarat Nawaf Salameh, CEO-ul grupului Alexandrion.

În ceea ce privesc problemele financiare și datoriile cu care se confruntă clubul, Salameh a declarat că Fundația Alexandrion nu răspunde de trecut, ei se vor implica de acum înainte, urmand ca datoriile anterioare sa fie rezolvate de vechea conducere.

“Fundaţia Alexandrion se implică de acum inainte, pentru trecut nu răspunde. Cei care au gestionat echipa am înţeles că vor rezolva problema în zilele următoare. Noi răspundem de azi încolo”, a precizat Salameh.

Omul de afaceri a refuzat să spuna cati bani va investi la echipa, dar a dat asigurări că este o sumă suficientă pentru performanță.

Primarul Emil Boc a salutat venirea grupului Alexandrion la echipa de handbal feminin si a laudat compania pentru implicarea sa in sportul romanesc. “Urez bun venit grupului Alexandrion la Universitatea Cluj, în Transilvania şi vă asigur că vă veţi simţi ca acasă, iar dumneavoastră aţi făcut un gest extraordinar pentru ce înseamnă comunitatea clujeană şi Universitatea Cluj. Vă felicit şi vă mulţumesc în numele comunităţii clujene pentru că ceea ce aţi promis aţi făcut. Vreau să vă asigur de sprijinul autorităţii locale, a consiliului local. Sperăm să facem aici un centru de excelenţă al handbalului feminin. Aveţi admiraţia noastră pentru că ceea ce aţi promis aţi făcut. Sunt foarte mulţi care sunt cu ‘U’ Cluj, sunt tari din vorbe, dar când este să pună mâna, sunt foarte puţini. N-aţi lăsat-o doar în cuvinte, ci aţi concretizat-o în lucruri concrete”, a declarat și primarul Emil Boc.

Olga Stanciu, directorul firmei Jolidon, compania care a sprijinit clubul de handbal feminin in ultimii 11 ani, a multumit fanilor, dar si primarului pentru tot sprijinul acordat. E un moment unic şi mă bucur foarte mult pentru faptul că grupul Alexandrion a decis să intre ca şi partener serios în această ecuaţie. Noi suntem de 11 ani. Domnule primar vă mulţumesc că aţi avut partea dumneavoastră în această ecuaţie. Nu în ultimul rând mulţumesc fanilor care sper să rămână alături de această echipă şi să fie la fel de unici ca întotdeauna. E singura sală unde se cântă 60 de minute”, a declarat, vizibil emotionata, Olga Stanciu.

Ioan Ani-Senocico, antrenorul echipei “U” Alexandrion, spera la o clasare cat mai buna la finalul sezonului, in ciuda dificultatilor financiare avute.

“Sâmbătă începe un alt campionat, un campionat destul de greu. Au plecat multe jucătoare și nu a mai venit nimeni, dar cu grupul pe care am reușit să-l aducem și să-l formăm sperăm într-o clasare cât mai bună la finalul sezonului. Avem nevoie susținerea a cât mai multor oameni de sport, de firme, pentru a avea un parcurs cât mai liniștit și cât mai bun”, a declarat Ioan Ani-Senocico.

Capitanul Mihaela Ani-Senocico a mulțumit firmei Jolidon pentru tot sprijinul pe care l-a oferit in ultimii ani si a facut apel la fani sa ramana in continuare aproape de club.

“Mulțumesc firmei Jolidon pentru ceea ce a făcut pentru noi până în momentul de față. Din păcate ne-au ajuns problemele. Am trecut prin perioade foarte grele cu echipa, am pierdut jucătoare foarte importante pentru noi, dar sperăm să facem față cât mai bine la tot ce urmează. Îmi doresc să avem un parcurs foarte bun în campionat dar din păcate urmează un campionat foarte greu pentru noi și avem un lot foarte mic. Sperăm ca lumea să aibă răbdare cu noi și să ne suțină din toate punctele de vedere”, a declarat “Seno”.

DSCN5689

Sambata, 30 august, “U” Alexandrion va intalni HCM Roman, in cadrul primei etape din noul sezon al Ligii Nationale de handbal feminin. Partida este programata de la ora 12:30, in Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Vasile Manu

One thought on “Fundația Alexandrion a intrat în familia Universității Cluj! “U” Alexandrion, o viitoare pepiniera a handbalului romanesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top