Furt la sucursala CEC Bank din complexul Hermes!

Trei angajaţi ai unei sucursale CEC Bank din Cluj-Napoca sunt cercetaţi pentru fraudă. Aceştia şi-au însuşit aproape 700.000 lei din conturile clienţilor.   

Liliana Brie, şefa agenţiei 6 CEC Bank, din complexul Hermes, a devalizat, alături de două dintre colegele ei, Ana Coldea şi Ana Maria Vincze, conturile a 23 de clienţi CEC Bank. În decursul a trei ani ele au reuşit să fure 624.779 lei. Anchetatorii cazului afirmă că acest lucru a fost posibil deoarece cele trei femei deţineau parolele necesare pentru a pătrunde în sistemul informatic şi a accesa datele clienţilor.  “Toate trei aveau parole de acces în sistem şi fiecare o ştia pe a celeilalte, aşa încât au făcut ce au vrut”, a declarat un anchetator.

Toate tranzacţiile au fost făcute prin intermediul sistemului informatic. “Nu aveau nevoie de carduri pentru a scoate banii pentru că operau direct în sistemul informatic. Au acţionat prin mai multe metode, au lichidat depozite active ale clienţilor prin efectuarea de viramente fictive. Au efectuat viramente fictive din conturile clienţilor către conturile de card ale altor clienţi, ridicând ulterior sumele de bani de pe cardurile deponenţilor. Efectuarea de retrageri din conturile clienţilor care nu erau în unitate, prin falsificarea semnăturilor acestora”, au  adăugat procurorii DIICOT.

Frauda a fost descoperită şi semnalată de unul dintre clienţii păgubiţi, care a observat că i-a fost închis contul. Aceasta în contextul în care el nu solicitase acest lucru şi nici nu retrăsese niciun ban din cont.

CEC Bank a returnat întreaga sumă în conturile celor 23 de clienţi.

Leave a Reply

Top