Gabriel Oprea, prim-ministru interimar, a sărbătorit Ziua Drapelului în Secuime, la Miercurea Ciuc

Premierul interimar Gabriel Oprea a participat la ceremonia organizată la Miercurea Ciuc cu ocazia Zilei Naţionale a Drapelului. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a aflat la rândul său la festivitatea de la Mircurea Ciuc.

gabriel oprea

“Este o mare onoare să particip astăzi la ceremonia în care aşezăm la loc de cinste unul din simbolurile noastre naţionale”, a afirmat Gabriel Oprea, la Miercurea Ciuc. Acestea a mai spus că patriotismul şi loialitatea nu sunt doar simple vorbe, ci principii de viaţă, iar draptelul român este simbolul independenţie.

“Onorăm astăzi drapelul României, simbol al statului român. Sărbătorile ca cea de astăzi ne ajută să cultivăm în propria conştiinţă respectul pentru cei care ne-au lăsat cea mai importantă moştenire”, a spus Gabriel Oprea la o ceremonie organizată vineri.

“Ca om format în sistemul militar am avut înrădăcinată în conştiinţă că patriotismul şi loialitatea naţională nu sunt simple vorbe, ci principii de viaţă”, a mai spus primul ministru interimar.

“Instituţiile statului sunt ancorele pe care se sprijină statul democratic şi într-o ţară modernă ca România sunt primele chemate să apere simbolurile naţionale”, a precizat Gabriel Oprea.

De Ziua Drapelului, militari din marile garnizoane din ţară vor participa la ceremoniile publice de înălţare a drapelului naţional, organizate de autorităţile publice locale conform prevederilor Legii nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top