Gabriel Resources va da in judecata guvernul Romaniei si va cere despagubiri de 4 mld dolari daca Parlamentul respinge proiectul Rosia Montana

salvati rosia montanaGabriel Resources Ltd., compania-mama care se afla in spatele Rosia Montana Gold Corporation, anunta ca va da in judecata Guvernul Romaniei si va solicita despagubiri de patru miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Declaratia a fost facuta de directorul executiv al Gabriel Resources Ltd., Jonathan Henry, si este citata de The Globe and Mail, un cotidian din Toronto.

“In cazul in camera inferioara (a parlamentului) respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari (U.S.)”, a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu acordat la Londra, unde locuieste.

“Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult”, a amenintat acesta.

Declaratiile lui Victor Ponta au determinat prabusirea cotatiei actiunilor Gabriel Resources, noteaza cotidianul canadian. Astfel, actiunile Gabriel Resources au inchis marti la 65 de centi canadieni, in conditiile in care in 2010 si 2011, cand compania se astepta la o aprobare iminenta a proiectului, se tranzactionau la maxime de 8 dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top