GALERIE FOTO: Punct final la Jocurile Olimpice de la Londra. Ne vedem peste 4 ani în Brazilia

Flacăra Olimpică a fost stinsă aseară în faţa a 80 de mii de spectatori prezenţi pe Arena Olimpică la ceremonia de închidere a celei de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară.

Londra şi-a luat adio de la competiţia care a adus-o în atenţia mapamondului cu un show grandios, în care au cântat veteranii muzicii britanice, iar trupa engleză Spice Girls s-a reunit special pentru a da o ultimă reprezentaţie la închiderea Olimpiadei. Ceremonia a început cu un concert susţinut de faimoasa cântăreaţă britanică, Emeli Sande, iar vocea solistului trupei Queen, Freddie Mercury, decedat în urmă cu peste două decenii, a fost prezentă pe Arena Olimpică. Nu a fost uitat nici John Lennon, care a fost omagiat în cadrul ceremoniei.

Cei mai buni sportivi ai lumii au fost premiaţi în cadrul unui ceremonial fastuos, unde Marea Britanie a avut cea mai bună performanţă din ultimul secol, iar marile fotomodele ale lumii, printre care şi Naomi Campbell şi Kate Moss, au făcut o adevărată paradă de modă chiar în centrul Stadionului Olimpic.

Potrivit tradiţiei, un moment ce nu poate lipsi din ceremonie este parada portdrapelelor. Anul acesta, Sandra Izbaşa a purtat drapelul ţării noastre la finalul Jocurilor Olimpice.

Ediţia cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc în 2016, la Rio de Janeiro în Brazilia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top