Google aniverseaza 15 ani îmbunătățind motorul de căutare

googleGigantul american de internet Google, care sărbătorește 15 ani de existență, a celebrat joi evenimentul anunțând îmbunătățiri ale motorului de căutare la originea succesului său, pentru a da răspunsuri mai bune întrebărilor complexe ale navigatorilor web, relatează Associated Press și AFP.

Amit Singhal, un responsabil de la Google Search, a anunțat noi funcționalități într-un mesaj postat pe blogul grupului, dintre care capacitatea de a răspunde la întrebări mai complexe și un instrument de comparație.

“Cât de mulți s-au săturat să compare untul cu uleiul de măsline? Acum putem spune pur și simplu Google: +compară untul cu uleiul de măsline+”, a afirmat el ca exemplu, și “se poate încerca aceasta și pentru alte întrebări care se pun”.

El promite de asemenea o “discuție” mai naturală cu diverse aplicații ale grupului și un nou “look”, “mai propriu și mai simplu, optimizat pentru /ecranul/ tactil”, pentru motorul său de căutare și reclamele pe smartphone-uri și tablete.

Potrivit lui Danny Sullivan, de la blogul tehnologic Search Engine Land, aceste actualizări se bazează pe o nouă versiune a algoritmului la baza motorului de căutare, protejat cu gelozie de Google. Răspunzând la numele de cod “Hummingbird” /colibri/, el este “special conceput pentru a gestiona cererile complexe”.

Google a derulat modificările din actualizarea “Hummingbird” fără a o dezvălui înainte. Aceasta este o schimbare ce ar putea avea un impact major asupra traficului la alte site-uri, notează AP.

Google descrie Hummingbird ca modificarea cea mai dramatică a motorului de căutare după ce a revizuit modul în care indexează site-urile web acum trei ani, ca parte a unui redesign denumit “Caffeine”.

La evenimentul de joi, Google a adus de asemenea jurnaliști să viziteze garajul din Menlo Park, California /vestul SUA/, unde Larry Page, CEO al grupului, și Sergey Brin au început să lucreze la Google în 1998.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top