Grigore Leşe aduce “Hori de primăvară” la Cluj

grigore lese la cluj hori de primavaraÎndrăgitul artist de muzică populară Grigore Leşe va sustine un concert în luna martie la Cluj-Napoca, în cadrul primului său turneu naţional, “Hori de primăvară”.

Transilvania şi Banatul vor răsuna de muzică pentru suflet în perioada 2-15 martie. Grigore Leşe, personalitate marcantă a culturii româneşti, va susţine concertele “Hori de primăvară”, în cadrul programului “Tradiţie. Istorie. Rost”. În Cluj-Napoca, evenimentul va avea loc sîmbătă, 7 martie, ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenților. Invitaţii maestrului vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românescă, autentică: nealterată sau modificată.

“Cântecelor li se spun hori: hora în grumaz, înturnată, adâncată, moroşeneasca…
De ce cântă omul?… Pentru că aşa îi vine: de pildă, de osteneala bătrâneţilor.
Când cântă omul?… Când îi vine.
Muzica românească exprimă un sentiment: de dragoste, de dor, de înstrăinare, de jale…
Ţăranul cânta pentru a-şi exprima un sentiment, lăutarii o fac pentru a câştiga bani.
Unii se slujesc de folclor, alţii slujesc folclorul.
Pe Pământ, avem două şanse: credinţa şi arta.”

Turneul său deschide anul cultural “Artă contra Drog” 2015 şi se va desfăşura în Cluj-Napoca şi alte 11 oraşe din Transilvania şi Banat: Braşov, Alba Iulia, Sibiu, Târgu-Mureş, Zalău, Satu Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Reşiţa şi Petroşani. Concertul de la Cluj va avea loc în data de şapte martie, de la ora 19:30, la Casa de Cultură a Studenţilor, iar biletele costă între 60 şi 100 de lei.

Originar din Țara Lăpușului, Grigore Leșe este doctor în muzică cu calificativul “summa cum laudae”, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Vasile Goldiş Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, realizator de emisiuni radio și TV, fiind distins pentru activitatea artistică cu numeroase premii naționale și internaționale.

Biletele se găsesc agenția de bilete a Casei de Cultură a Studenților și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro. În funcție de categorie, biletele se pot achiziționa la prețul de: 100 de lei categoria VIP, 80 de lei categoria I, 60 de lei categoria a II-a.

One thought on “Grigore Leşe aduce “Hori de primăvară” la Cluj

  1. CEA MAI NOUA OFERTA DE LUCRU!Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!NU este necesara niciun fel de experienta!Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time(in timpul liber)sau full-time, la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul “Info” la adresa de email:ddana30@yahoo.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top