Grupul “Vacanţa Mare” revine pe sticlă!

Grupul “Vacanţa Mare” a dispărut practic de pe sticlă în aprilie 2009, după două decenii în care Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu şi Florin Petrescu, alias Axinte, au fost consideraţi “regii umorului”. După trei ani de pauză, celebrul Garcea a făcut un anunţ-bombă în emisiunea “Agentul VIP”, de la Antena 2: trupa Vacanţa Mare se reînfiinţează în doar câteva luni!

Mihăescu a discutat revenirea pe sticlă doar cu fostul lui coleg Radu Pietreanu, nu şi cu restul membrilor grupului.

“S-au întâmplat prea multe şi se întâmplă prea multe ca să nu profităm. Sunt prea mulţi proşti.

Ne-am uitat şi noi la rezultatele de la examenele de Bacalaureat şi ne-am zis că nu poate să nu fie cineva în ţara asta care să nu râdă de proşti şi să-i facă să se simtă şi mai proşti.

Zona de monden nu ştiu ce pondere va avea în spectacole. Nu prea merită să-i bagi în seamă. Nu vreau să-mi bat mintea cu ăştia care sunt deja pe sticlă”, a declarat Mugur Mihăescu, la Antena 2.

Debutul grupului umoristic a fost în august 1988, la Maglavitul lui Petrache Lupu, într-o tabără studenţească de munci agricole, iar prima scenetă a cunoscuţilor umorişti a avut loc într-o remorcă de tractor. Încercările în formula de cinci nu au avut însă prea mult succes.

Primele afişe foloseau ca nume al grupului, replica “Noi nu suntem normali”.

Grupul susţinea la început, anual, 4 spectacole: două turnee în ţară, primăvara şi toamna, şi două turnee vara, pe Litoral (şi uneori în Bucureşti). În perioada 1988 – 1999, grupul a umplut sălile din toată ţara.

Din 1999, trupa a început să facă emisiuni pentru Pro TV cu „Pastila timpului”. În timpul colaborării cu trustul PRO, spectacolele s-au rărit, dar grupul a realizat două filme de lungmetraj care au obţinut audienţe record, “Garcea şi oltenii” şi “Trei fraţi de belea”.

Primul, produs în 2001 şi promovat de Media Pro, deţine recordul pentru cel mai vizionat film în România postcomunistă (aproape 290.000 spectatori, conform Anuarului statistic al Centrului Naţional al Cinematografiei).

La începutul lui 2007, Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu şi Florin Petrescu, alias Axinte, s-au mutat la Kanal D, cu o primă de instalare de 300.000 €, dar nu au rezistat acolo decât doi ani, contractul lor expirând în aprilie 2009.

După spargerea trupei

Mugur a intrat în afaceri, iar cu banii economisiţi şi-a deschis două  localuri de fiţe în buricul Capitalei, cafeneaua “The Coffee Store”, situată chiar în Piaţa Universităţii şi un bar cu specific irlandez -“St. Patrick”, în zona Lipscani, inaugurat în octombrie 2010. Barul a avut, în 2010, o cifră de afaceri netă de 3,7 milioane lei şi a înregistrat un profit de peste 672.000 lei.

În timp ce Mugur a câştigat bani cu lopata din afaceri în ultimii trei ani, Radu Pietreanu şi-a scos chitara de la naftalină şi a revenit la o pasiune mai veche, muzica folk. Pietreanu mai are şi alte de pasiuni, precum sportul şi vânătoarea. Solistul a câştigat şi titlul de arbitru K1.

One thought on “Grupul “Vacanţa Mare” revine pe sticlă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top