Guvernul a majorat salariul președintelui, premierului și al altor demnitari! Iohannis a reacționat

Guvernul a decis să majoreze salariile demnitarilor, prin ordonanță simplă, a anunțat Gabriel Oprea. Președintele Klaus Iohannis a precizat că în opinia sa, este o măsură înțeleaptă.

gabriel oprea UNPR

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a declarat că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari, dar nu a indicat nivelul la care vor creşte indemnizaţiile:

“Salariul se majorează, de la 1 august, pentru 48 de funcţii prin această ordonanţă. Sunt două motive pentru care fac personal acest anunţ. Pâna la finalul acestui an vom avea cresteri de salarii în tot sistemul bugetar, pentru ca fiecare angajat să primească un salariu corect şi în raport cu munca sa. Salarizarea din sistemul public este o exigenţă europeană. După cum stiţi sarariul preşedintelui a fost mai mic decât al multor altor funcţii. Noul nivel de salarizare ţine cont de remunararea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele IICCJ, preşedinţii celor două Camere şi premierul. Prin aceasta măsură vrem să atragem oameni competenţi. În justitie sunt salarii mai mai decât în alte instituţii, consider că bunul mers din acest domeniu se datorează şi acestui lucru. Această măsură este corelată şi cu creşterea economică din acest an, nu în ultimul rând corelez această măsură cu lupta împotriva corupţiei”, a spus Gabrie Oprea.

Președintele a fost de acord cu această măsură. Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre salarizarea demnitarilor. Acesta a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top