Guvernul alocă mai mulţi bani pentru salariile bugetarilor!

În urma ultimei rectificări bugetare, Guvernul a majorat bugetul alocat cheltuielilor de personal cu 3.78 %. Astfel, 18 miliarde de lei vor fi utilizate pentru salariile, indemnizaţiile şi sporurile bugetarilor. 

Comparativ cu anul trecut, cheltuielile de personal s-au majorat cu 656 milioane de lei.  Salariilor de bază le-a fost alocat un buget de 8.48 miliarde de lei, la care se adaugă până la 18 miliarde sporurile, alocaţiile şi indemnizaţiile. Astfel, cuantumul indemnizaţiilor de conducere a crescut cu un procent de 3.47 % ajungând la aproape 28 milioane de lei, iar, în cazul sporurilor pentru condiţii de muncă, bugetul s-a majorat cu 4.5 %, ajungând la suma de 646 milioane de lei.

Practic, cele 18 miliarde vor fi împărţite între sectoarele bugetare sub forma: un procent de 44.5 %  va fi alocat sectorului de Comunicaţii, 8.25% către Cultură şi Religie, 6.71 % vor fi îndreptaţi către Apărare, Asigurările şi Asistenţa Socială vor beneficia de un procent de 6.1 %, Învăţământul de 3.41 %, iar sectorului Sănătaţii îi va fi alocat un procent de 1.8 %.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top