Harghita: Se circula în condiții de iarnă pe două drumuri naționale

zapada harghitaTraficul rutier pe două drumuri naționale din zonele înalte ale județului Harghita se desfășoară în condiții de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.

Șeful Secției de Drumuri Naționale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat miercuri că se circulă în condiții de iarnă pe DN13B, Praid-Gheorgheni, în zona vârfului Bucin, unde pe carosabil stratul de zăpadă frământată este de maxim un centimetru, și pe DN12C, în zona Lacul Roșu, unde stratul de zăpadă este de până la doi centimetri.

Potrivit șefului Secției de Drumuri Naționale Harghita, în ultimele 24 de ore s-a acționat cu 83 de tone de material antiderapant și cu 18 utilaje de deszăpezire.

Cu dificultate se circulă și pe drumul județean 138 A, către stațiunea Harghita Băi.

Cea mai scăzută temperatură din județ s-a înregistrat, miercuri dimineață, la stația meteo Bucin, unde mercurul termometrelor a arătat minus 2 grade Celsius. Stratul de zăpadă în zonă este de șapte centimetri.

Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius și s-a consemnat în anul 1988, la Miercurea Ciuc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top