Hilote, “ucigaşul cu Porsche” a fost eliberat!

Gabriel Hilote, şoferul care a ucis în urmă cu trei ani o familie care circula regulamentar după ce a condus pe contrasens, a fost pus în stare de libertate de către Judecătoria Gherla.

Hilote a avut două încercări de eliberare condiţionată – una în 2011, iar a doua în mai 2012. La a doua încercare, magistraţii au decis că acesta poate fi eliberat. Sentinţa de eliberare condiţionată a venit în 11 iunie.

Omul de afaceri Gabriel Hilote a fost obligat să plătească daune morale în valoare de 180.000 de euro către părinţii victimelor şi 50.000 de euro către fraţi. De asemenea, inculpatul trebuie să achite 43.000 de lei ca daune materiale pentru cheltuieli de spitalizare şi înmormântare a victimelor. Rudele victimelor au solicitat daune materiale şi morale în valoare totală de 420.000 de euro.

Pe 19 octombrie 2009, Hilote a intrat cu maşina sa, un Porsche Cayenne, pe contrasens, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, şi a lovit frontal un autoturism în care se aflau soţii Dragoste şi fiica lor de 15 ani. Bărbatul a decedat pe loc, fiica la scurt timp după accident, la spital, iar mama a decedat după câteva zile. Acesta a fost judecat pentru pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind condamnat definitiv, în martie 2011, la cinci ani de închisoare.

Leave a Reply

Top