“Histrioniada Liceenilor”, în acest weekend la Cluj

Consiliul Județean al Elevilor Cluj organizează cea de-a 11-a ediție a Festivalului Național de Teatru “Histrioniada Liceenilor”, ce va avea loc in perioada 20-21 septembrie, la Casa de Cultura a Studentilor.

histroniada liceenilor 2013

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 2 zile și constă în organizarea unei competiții de teatru între trupe de liceeni din țară. Anul acesta, în cadrul concursului, vor participa opt trupe de teatru, dintre care patru sunt din afara județului Cluj. De asemenea, programul conţine diverse alte momente artistice.

Prestația trupelor de teatru va fi evaluată de un juriu specializat în acest domeniu. La finalul festivalului, câştigătorii vor reveni pe scenă într-o gală a premianţilor.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 13:00 la Casa de Cultură a Studenților, iar competiţia trupelor este programată pe vineri, începând cu ora 13:00 și sâmbătă, începând cu ora 12:00.

“Ne bucurăm că am reușit să păstrăm tradiția organizării festivalului, devenit un simbol pentru comunitatea clujeană. Mulțumim partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și sperăm ca liceenii, colegii noștri să participe într-un număr cât mai mare la acest eveniment, pentru a suține trupa favorită”, declară Iulia-Flavia MIRON, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

“Histrioniada Liceenilor” reprezinta un proiect care îşi propune să promoveze educația prin teatru și cultură. Proiectul este realizat de Consiliul Județean al Elevilor Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Casei de Cultură a Studenților Cluj și al Direcției Județene de Sport și Tineret. De asemenea, proiectul a fost susținut și de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj Omnipass și Iulius Mall.

Intrarea este libera la toate spectacolele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top