Ia o carte cu tine când pleci de acasă! Dacă citești în autobuz, troleibuz sau tramvai în perioada 4-7 iunie, ai parte de transport gratuit!

În perioada 4-7 iunie 2015, orice clujean care citește o carte în autobuz, tramvai sau troleibuz va beneficia de transport gratuit, în cadrul unui demers inedit de promovare a lecturii în spațiul public.

ai carte ai parte de transport gratuit 4-7 iunie 2015

Inițiativa este organizată de Federația SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Toți clujenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din municipiu în perioada 4-7 iunie vor beneficia de gratuitate la călătorii dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Acest proiect face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene. La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa “Cluj 2015” au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa “Cărțile pe față”, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea.

Astfel, clujenii sunt invitați la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură “Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

One thought on “Ia o carte cu tine când pleci de acasă! Dacă citești în autobuz, troleibuz sau tramvai în perioada 4-7 iunie, ai parte de transport gratuit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top