Ia-ți agenda și notează! “Maratonul” de evenimente Cluj Never Sleeps îți face programul în weekend!

Dacă nu v-ați hotărât încă ce planuri să vă faceți pentru acest weekend, luați agenda și notați: vă oferim o listă cu principalele evenimente de neratat la Cluj Never Sleeps, proiect strategic parte a programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

cluj never sleeps 2015

Teatrul Național Cluj iese pentru prima dată în istoria sa cu un spectacol în aer liber, care va avea loc în Piața Unirii, între 22:00 și 23:15 – “Clovni Extratereștri”, scenariul și regia Eli Simon (SUA). Cu: Adriana Băilescu, Ruslan Bârlea, Patricia Brad, Dan Chiorean, Cătălin Codreanu, Ramona Dumitrean, Anca Hanu, Cătălin Herlo, Silvius Iorga, Elena Ivanca, Radu Lărgeanu, Miron Maxim, Angelica Nicoară, Dragoş Pop, Cristian Rigman, Matei Rotaru, Alexandra Tarce, Irina Wintze și Ada Milea.

Saga clovnilor, începută cu Războiul clovnilor în 2012, se continuă astăzi cu povestea celor care, nevoiţi să-şi părăsescă planeta, ajung, străini şi nedoriţi de nimeni, pe Pământ. Simpatici şi naivi, neîndemânatici şi neghiobi, strânşi în jurul lui Baby Clown şi iubind la nebunie muzica Funk, clovnii extratereştri vor încerca să se adapteze noilor condiţii de viaţă, să se integreze în societatea “oamenilor”, să le adopte obiceiurile, meseriile, comportamentul de zi cu zi.

De la ora 10:00 dimineața și până la ora 22:00 seara, plaja din cartierul Grigorescu va găzdui petrecerea Beach Party Day 15, iar clujenii vor avea ocazia să asculte un recital de jazz încântător susținut de Szep Andras Trio și Elena Mîndru, cea care va aduce pe scenă ultimul său proiect muzical – “Elena Mîndru Finnection”. În acest proiect ea îmbină muzica tradițională românească cu jazz-ul, acompaniată de un cvartet acustic. Le Minion va fi DJ-ul nostru, care ne asigură că atmosfera nu va fi altfel decât energizantă!

Sporturi estivale | Competiții inedite | Joc și joacă pentru copii | Activități de relaxare |Și surprize… curajoase!

23:30 – 00:30 – Roata de Foc | curtea Institutului Francez Cluj-Napoca

Spectacol-concert de muzică clasică, efecte vizuale şi efecte electro-acustice. Muzica – Felicia Donceanu pe texte de Tudor Arghezi și George Călinescu și Tudor Jarda pe texte de Lucian Blaga și Octavian Goga.

Iulia Merca – voce, Mira Gavriş – pian, Andreea Iacob – regie, József Iszlai – electronică, Lamaskier [thempill.com] – Visual.

00:00 – 01:30 – Concert Loose Neckties Society | Teatrul Maghiar de Stat Cluj – curtea TMS

Loose Neckties Society este o trupă formată mai ales din actori ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj care a devenit cunoscut sub denumirea 2 AM. Repertoriul trupei cuprinde prelucrări începând de la Crazy al lui Gnarls Barkley până la șlagărul I Follow Rivers. Stilul eclectic, modul de prezentare, instrumentația inedită promit un party pe cinste fiecare dată. Vor cânta: Albert András (tobe), Balla Szabolcs (saxofon, voce, bas), Farkas Loránd (voce, bas), Szép András (keyboard), Viola Gábor (chitară).

Proiecte independente

12:00-17:00 – Street Music Festival | Parcul Central, lângă Casino

Fiind prima ediție a Festivalului Muzicii de Stradă în Cluj, evenimentul este o oportunitate unică de a deveni cunoscut ca artist și totodată o nouă experiență pentru muzicieni. Publicul va avea posibilitatea de a se scufunda în atmosfera muzicii de stradă.

18:00 – 22:00 – Orașul din vedere panoramică (balon cu aer cald) | Asociația Kifor – Clopot str. Eroilor

Participanţii care îndeplinesc toate probele vor putea să urce cu balonul de aer cald din centrul oraşului. Dorim să promovăm participanţilor oraşul cu valorile lui, dar şi Capitala Europeană a Tineretului 2015 printr-un program cu caracter educativ interactiv. Cei interesaţi vor putea participa în diferite concursuri, care vor fi elaborate astfel încât participanţii să afle mai multe informaţii despre Cluj-Napoca, dar se vor și distra.

18:00 – 01:00 – Cluj Never Sleeps Rooftop Party | KMDSZ și Balcony TV – Iulius Mall rooftop

O experiență specială pe acoperiș în cea mai scurtă și dinamică noapte a orașului. Bucură-te de o petrecere cu o vedere senzațională de pe acoperișul Iulius Mall Cluj-Napoca!

19:00 – 20:20 – Joc Urban | Brain Bloom – Parcare UBB – str. Hermann Oberth – Eroilor – Unirii – Muzeului – Parcul Caragiale – str. Baritiu – Parcul Central

Știi jocul ăsta? Se joacă în cât mai mulți și începe așa: Îți pui căștile pe urechi și lași vocea să te ghideze. Unde te duce? Nu asta contează. Ești tu înconjurat de o gașcă întreagă căreia nu-i pasă încotro se îndreaptă. Și tot ce trebuie să faci e să-ți dai voie să fii tu. Să fii curios, deschis și relaxat. E-o joacă de copii ce se întâmplă sâmbăta. E un joc pe care nu l-ai mai jucat. E un joc în cadrul Cluj Never Sleeps.

19:00 – 00:00 – Nopțile Someșului | Fundația Tranzit – Casa Tranzit

Organizăm proiecții de filme în aer liber, performance-uri, discuții, dezbateri cu implicarea stundenților, organizatorilor Somes Delivery, administraţiei locale, artiștilor, profesioniştilor şi a cetățenilor.

22:00 – 06:00 – Expoziție interactivă de artă multimedia | Aici Acolo Pop Up Gallery – str. Tipografiei nr. 3

Aici Acolo Pop Up Gallery organizează expoziții de artă cu artiști tineri în spații neașteptate. În cea mai scurtă noapte din an un mic spațiu din centrul orașului se transformă într-o galerie de artă multimedia, video și artă interactivă.

22:00 – 04:00 – Expoziții Fabrica de Pensule deschise de Cluj Never Sleeps | Fabrica de Pensule (Strada Henri Barbusse 59-61)

Plan B – Learning and Unlearning #2 – Sandor Antik, Alexandra Crețu, George Crîngașu, Hajnal Csibi, Alexandru Lupea, Roxana Modreanu, Flaviu Rogojan, Mihai Vrăbieș; 28 mai 2015 – 25 iunie 2015
Bazis – Death of the Hummingbird – Juhos Sandor; 12 iunie 2015 – 17 iulie 2015
Lateral – Copilul minerului – Emanuel Borcescu; 12 iunie 2015 – 11 iulie 2015
Sabot – Ways of making visible – Noa Gur; 28 mai 2015 – 18 iulie 2015
Superliquidato – Kunstland – SPRLQDT; 28 mai 2015 – 27 iunie 2015
Baril – Was sich bezweit, bedritt sich – Maxim Liulca; 28 mai 2015 – 17 iulie 2015
Intact – Star digs hole in space – Juliaan Andeweg, Daniel van Straalen; 28 mai 2015 – 10 iulie 2015

Se organizează tururi ghidate la fiecare ora fixă, prima la 22:00, ultima la 4:00.

23:00 – 02:00 – Înapoi în viitor – performance | Asociația Culturală Origo – Insomnia- str. Napoca

Fiecare artist invitat la actiune va primi un cub din polistiren alb, cu latura 75 cm, respectiv vopsea acrilica (o culoare, la alegere). Artiștii vor interveni la fața locului în manieră personală și lucrările astfel rezultate vor fi ad-hoc corelate într-o lucrare colectivă a tuturor artiștilor prezenți. Artiștii sunt petele de culoare ale urbei, fără de care cenușiul al domina cotidianul. Aceștia constituie pietrele de bază în structura unei societăți integre.

23:30 – 04:00 – A Night at the Museum (petrecere cu video-mapping) | La Palat (curtea Muzeului
de Artă)

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va prinde viață în noaptea de 20 iunie 2015 într-un spectacol audio vizual cum nu a mai avut loc niciodată într-un asemenea spațiu din oraș. Curtea interioară a muzeului va prinde culoare într-un joc de mapare video (video mapping). Un eveniment cultural, artistic, experimentalist și nu în ultimul rând muzical. Și pentru că orice party are nevoie de DJi, avem plăcerea să anunțăm că atmosfera va fi întreținută de: K-LU, MARIKA, INDJSTIONE.

01:00 – 02:20 – Monstruoasa poveste a fecioarei care așteaptă să răsară soarele sau Isterie | Reactor de Creație și Experiment

Spectacol itinerant de teatru tip horror; text: Alexa Băcanu; regia: Diana Dragoș. cu: Raluca Mara, Andrei Stan/Balázs Bodolai, Cătălin Filip, Miron Maxim, Paul Socol, Oana Mardare și Adonis Tanța.

Spectacolul este adaptarea unei legende japoneze și este povestea unui spirit în căutare de răzbunare și pace, prin întâlniri multiple și de-a lungul unui timp îndelungat, în care lumile se confundă, iar timpul dispare. Intrarea se face pe baza de rezervare la nr. de tel. 0747.197.501

12:00 – 22:00 – Și cărțile au insomnie | Schimb de Cărți Cluj – Plaja Grigorescu

Schimb de cărți – împrumut proactiv de cărți din colecția grupului și ale cititorilor din public, schițe cu eroi din cărți ad-hoc – cu adulți și copii, susținut de Iulia Dromereschi, workshop de coperți pentru cărți, activitate de creative writing cu promovarea Atelierului de CW.

18:00 – 01:00 Seara Muntelui la Cluj – Cetăţuia, platoul dintre terenul de joacă şi turnul de paraşutism

Program:

18:00-21:00: Orientare în alergare (pentru începători, copii, familii), preludiul Campionatului European de Juniori la Orientare în Alergare (EYOC 2015);

19:30-21:30: Alergare montană – înscrierea participanţilor;

21.30-22:00: Alergare montană pe aleile Dealului Cetăţuia.

Proiecţii şi prezentări:

22:30: “Festivalul Alergării Montane Ultra Trail du Mont Blanc în Capitala Alergării Montane Chamonix, august 2014” – Ady Beleanu, Kovács Zsolt, Bogya Zoltán;

23:15: “Maratonul Marilor Pereţi ai Alpilor” – proiectul lui Török János (Joe Indianul) și Török Zsolt, în Alpi: film și prezentarea lui Joe;

00:00: “Cățărare în munții Kazbek și călătorie prin Georgia” – Asociația Kodiak, Lengyel Hunor.

Programe libere: cățărare pe perete artificial, tiroliană, discuții libere cu alpiniști și alergători montani, contemplarea luminilor Clujului și a Cetățuii nocturne.

19:00 – 22:00 – #ClujBlogMeet – Orange Shop Bdul. 21 Decembrie 1989

Comunitățile online ale Clujului se reunesc la #ClujBlogMeet, în cadrul Cluj Never Sleeps. Bloggeri și oameni pentru care rețelele sociale sunt o a doua casă vor reflecta în online noaptea în care orașul e mai viu decât niciodată. Participanții vor putea cunoaşte mai bine oamenii din spatele blogurilor clujene şi proiectele lor.

19:00 – 03:00 – ‘Why Vinyl Still Matters’ cu Andrei Puiu | Sisters Cafe

Sâmbătă vă vom purta într-o incursiune prin genuri muzicale precum Bossa Nova, Jazz, Acid Jazz, Hip Hop Beats, Broken Beats, Soul, Downtempo, Alternative Rock, World music, Fusion, Funk, Trip Hop…via vinyl! Să petrecem weekendul pe o notă pozitivă! Rezervări la 0725 463 020.

20:00 – 02:00 – Sportul pentru toți / Spinning Marathon | Asociația Sportivă Interteam – parcare Piața Unirii

20:00 – 04:00 – O noapte alba de lectura si film| Cărțile pe față și Institutul Francez – Mediateca Institutului Francez (str. I.I.C. Brătianu nr. 22)

Citim împreună un roman, după care vizionăm ecranizarea lui şi discutăm pe marginea lor.

21:00 – Nighty Night! – Zona Bistro

O noapte plină de poveste cu proiecții pe Zidul Cetății, muzică și multe surprize!

22:00 – 02:00 – Milonga @ Cluj Never Sleeps | Compania de Tango Cluj și Tango Caliente – Salsa Caliente (str. Dacia nr. 2)

Petrecere de tango pentru strângere de fonduri în vederea replantării planetei.

22:00 – 00:00 – Off The Wall aduce saxofonul în stradă | Off The Wall

Deni este o cântăreață la saxofon foarte pasionată și talentată, care își crează propriile cântece și ne înveselește bistro-ul în fiecare săptămână. Acum, este hotărâtă să animeze strada cu muzica ei, așa că asigurați-vă că nu o ratați!

23:00 – Atenție! Sus Se Pune Muzică! – Yolka Bistro

Un Dj, un balcon, o piață și voie bună cu Electroclown. Păzea , Cad Sunete!

23:00 – 05:00 – Salsa en la Calle – str. Mihail Kogălniceanu

00:00 – Râsete până la capăt cu camaradul Nicu Bendea! – Che Guevara Social Pub

22:00 – First night we go out! – Le General

Le General coboara în stradă pentru evenimentul Cluj Never Sleeps. Noi aducem un DJ surpriza și băuturile, iar voi buna dispoziție.

00:30/01:00/01:30/02:00 – Pub Crawl @ Cluj Never Sleeps

Ia pulsul orasului cu Cluj Guided Tours la un pahar de vorba! Hai să facem noaptea tot mai lungă! Pub Crawl by Cluj Guided Tours este o experiență “amețitoare” de noapte dedicată petrecărețului din tine, căruia ii place sa descopere si să povestească. Atracțiile turului sunt: welcome drink oferit în fiecare bar, suveniruri personalizate si un ghid care te va purta pe micile străzi din centrul istoric al orașului, îți va arăta locuri ascunse și îți va spune povești clujene! Vino cu prietenii sau vino să îți faci noi prieteni! – număr limitat de locuri – înscrieri la clujneversleeps.ro

21:00 – 23:00 – Party în Tramvai | CooltUrban

Două ore de muzică din platanele a doi tineri DJ clujeni, Blanilla si Kek, în Tramvaiul Capitalei Europene a Tineretului a.k.a. “ăla colorat” pe ruta liniei 101. Stația de pornire e cea de la Sala Polivalentă. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile (100) bazată pe lista făcută după înregistrarea online.

———————————-

21 iunie

12:30 – 14:00 – Zumbathon caritabil “Luptăm pentru Viață” – Piața Unirii

Asociația pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta este o organizație non-guvernamentală cu sediul în Cluj-Napoca care are ca scop îngrijirea a 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal proveniți din 15 centre de dializă de pe teritoriul României.

————————————

Activități pentru copii

18:00 – 18:50 – Ha én lennék Mátyás király…/Dacă aș fi Matia Corvin | Teatrul de Păpuși Puck – str. Ioan Bob

21:00 – 21:50 – Vasilache și Mărioara | Teatrul de Păpuși Puck – str. Ioan Bob
18:00-22:00 Activități pentru copii | Asociația Copacul Vieții – str. Ioan Bob

Artizanat, morişcă, jocuri de mişcare, fotbal pentru copii.

Teatrul coboară în parc | Asociația Reflector – Parcul Stadion (Cluj Arena)

19:00 – 19:45 Peștișorul de aur cu Diana Roșca și Valentin Oncu, regia Diana Roșca, aranjament muzical Nicu Barna.

Un spectacol care are ca morală: ai grijă la dorințele tale pentru că se pot îndeplini.

20:00 – 21:00 Jocuri de improvizație și activități interactive pentru copii. Eveniment recomandat pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Leave a Reply

Top