Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani

iarnaConform prognozelor mai multor servicii meteorologice din Rusia, iarna care vine va aduce temperaturi anormal de scăzute în toata Europa, ceea ce ar putea duce la cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani, scrie joi ziarul rus Novâie Izvestia, citat de portalul Utro.

Va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale. În plus, în timpul acestei perioade se va produce o scădere a activităţii solare.

Un alt semn care arată că vom avea o iarnă rece este aşa-numita oscilaţie nord-atlantică, adică variabilitatea climei în Atlanticul de Nord, care se manifestă prin schimbarea temperaturii de la suprafaţa mării.

Rusia nu va fi însă afectată de temperaturile anormal de scăzute, susţin meteorologii ruşi. În cele mai multe regiuni ale ţării, după cum menţionează serviciul Gismeteo, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va încadra în temperaturile obişnuite. Excepţie ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scădea sub valorile climatice. Din prognozele meteorologilor ruşi rezultă că cele mai afectate vor fi, ca şi anul trecut, ţările europene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top